Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

מתכון נפלא שאני תמיד עושה ויוצא תמיד טעים ועסיסי.
ובנוסף יש טיפ לעבודה עם תרסיס שמן

מרכיבים:
1 קילו כרישה/פראסה – נקייה (אחרי השרייה של שעה במים).
2 תפוחי אדמה בינוני מבושל
3 ביצים
2 כפות פירורי לחם מוזהבים/קמח מצה/קמח רגיל/קמח מלא/קמח כוסמין/קמח ללא גלוטן
תיבול לפי הטעם:
מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור
שמן קנולה לטיגון או תרסיס שמן קנולה

אביזרים:
נייר סופג
מחבת לטיגון

ההכנה:
1. מרתיחים את הכרישה עד לריכוך טוב – מסננים, מקררים ומייבשים.

2. טוחנים את הכרישה במעבד מזון.

3. בקערה מכניסים את תפוחי האדמה המבושלים ומועכים טוב טוב.

4. מוסיפים את הכרישה ואת שאר כל המרכיבים ומעבדים לעיסה אחת טובה ואחידה.

5. מחממים שמן בגובה של 1-1.5 ס”מ במחבת, או לרסס טוב את המחבת עם ריסוס שמן.

6. יוצרים בידיים עיגולי קציצות ומטגנים כל צד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

7. טיפ חשוב:
כאשר עובדים עם ריסוס השמן, אז ליצור את הקציצות קצת יותר שטוחות וגם לוודא אם
יש צורך אחרי הנגלה הראשונה לרסס עוד קצת, כדי שהמחבת לא תשרף ויהיה שימון לקציצות….

מתכון נפלא שאני תמיד עושה ויוצא תמיד טעים ועסיסי.
ובנוסף יש טיפ לעבודה עם תרסיס שמן

מרכיבים:
1 קילו כרישה/פראסה – נקייה (אחרי השרייה של שעה במים).
2 תפוחי אדמה בינוני מבושל
3 ביצים
2 כפות פירורי לחם מוזהבים/קמח מצה/קמח רגיל/קמח מלא/קמח כוסמין/קמח ללא גלוטן
תיבול לפי הטעם:
מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור
שמן קנולה לטיגון או תרסיס שמן קנולה

אביזרים:
נייר סופג
מחבת לטיגון

ההכנה:
1. מרתיחים את הכרישה עד לריכוך טוב – מסננים, מקררים ומייבשים.

2. טוחנים את הכרישה במעבד מזון.

3. בקערה מכניסים את תפוחי האדמה המבושלים ומועכים טוב טוב.

4. מוסיפים את הכרישה ואת שאר כל המרכיבים ומעבדים לעיסה אחת טובה ואחידה.

5. מחממים שמן בגובה של 1-1.5 ס”מ במחבת, או לרסס טוב את המחבת עם ריסוס שמן.

6. יוצרים בידיים עיגולי קציצות ומטגנים כל צד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

7. טיפ חשוב:
כאשר עובדים עם ריסוס השמן, אז ליצור את הקציצות קצת יותר שטוחות וגם לוודא אם
יש צורך אחרי הנגלה הראשונה לרסס עוד קצת, כדי שהמחבת לא תשרף ויהיה שימון לקציצות….

קציצות פראסה/כרישה
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

130 מתכונים