Share with:


בשרי

אופן הכנה

מרכיבים לקציצות:
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל מגורד בפומפיה (לסחוט את הנוזלים)
1 תפו"א מגורד בפומפיה (לסחוט את הנוזלים)
3 כפות פרורי לחם
2 כפות שמן
תבלינים לפי הטעם-
כפית מלח,
כפית פלפל שחור גרוס,
כפית ראס אל חנות,
חצי כפית כורכום,
כף שטוחה פפריקה,
חצי כפית כמון
וחופן של כוסברה ופטרוזליה קצוצים.
את יכולה להוסיף חצי כף של מרק עוף אם את משתמשת ואם לא אז תוסיפי עוד חצי כפית מלח.

מרכיבים לרוטב:
2 כפות שמן זית/קנולה
1 בצל גדול חתוך לרצועות
4 שקיות של ערמונים
מלח,פלפל שחור גרוס, כורכום,כף סוכר, טיפה פפריקה ,חצי כפית קינמון
וכוס עד כוס וחצי מים.

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל המרכיבים של הקציצות ומכניסים למקרר לשעה לספיגת טעמים..
לטגן את הבצל עם 2 כפות שמן כ2 דקות, להוסיף כף סוכר ולהמשיך לטגן עד להזהבה..
מוסיפים את הערמונים והתבלינים ומערבבים היטב..
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה..
בינתיים מכינים קציצות קטנות ומוסיפים אותםלאחר שהרוטב רתח..
מבשלים עד לצמצום הרוטב על להבה בנונית.

קציצות עם ערמונים בבצל מקורמל
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

91 מתכונים