Share with:


צמחוני

אופן הכנה

של חופית אלמקייס
תודה על מתכון מנצח

לקציצות:
2 קילו דג נסיכה בוואקום
חופן כוסברה
ראש שום
3-4 כפות פירורי לחם
לרוטב:
2 עגבניות בינוניות מגורדות
5 שיני שום קצוצות
רבע כוס שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כף צ׳ילי גרוס מתוק וחריף
3 פלפלים יבשים
3 פלפלים סודנייה קטנים
כוס וחצי גרגירי חומוס מושרה או קפוא
גזר חתוך לרבעים
מלח ופלפל שחור
חצי כף כמון
חצי כפית כורכום
כף אבקת מרק עוף פרווה

הכנה:
להשרות דגים בלימון כחצי שעה, לשטוף ולסנן היטב
לטחון את הדג, לקצוץ כוסברה, לכתוש שום, להוסיף פירורי לחם, לתבל בכמון כורכום מלח ופלפל שחור – אני לא שמה ביצה!!!
לערבב הכל יחד עם מעט שמן לתערובת יחידה.
בינתיים בסיר שטוח להזהיב את בשום הכתוב, להוסיף את העגבניות, לבשל כ5 דקות עד להתרככות ולתבל בפפריקה כמון כורכום מלח ופלפל שחור
להוסיף 2 כוסות מים חמים, אבקת מרק עוף, לערבב היטב, להוסיף חומוס וגזר, להכין קציצות מהעיסה, לשים ברוטב, להביא לרתיחה, לצקת מהרוטב על הקציצות, לפזר כוסברה קצוצה, לכסות את הסיר ולבשל על להבה נמוכה 40 דקות.

בתאבון – חופית אלמקייס

קציצות דגים עם חומוס וגזר
חופית אלמקייסספר המתכונים של
מתכון של

חופית אלמקייס

122 מתכונים