Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

מנחה רב תחומית , מאמנת ומלווה לצמיחה והתפתחות אישית.לחשיבה חיובית, איכות חיים ואושר, יוצרת קוד האושר ושיטת ש.מ.ח.ה‏ ב-‏מנהלת סדנאות חיים ואושר‏ 052-6645388

בימי חמישי נהגו העיראקים לאכול קיצ'רי, מאכל פשוט, מזין וטעים. נהגו לשפוך עליו לבן, אשל או יוגורט, לערבב ולאכול.
,

מצרכים:
2 כוסות אורז
1 כוס עדשים כתומות
4 וחצי כוסות מים
2 בצלים בינוניים
3 כפות שמן
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח

לתוספת בסוף הבישול:
50 גרם חמאה או מרגרינה
3-4 שיני שום כתושות
1 כף כמון

אופן ההכנה:
1. לשטוף היטב את האורז והעדשים.
2. להשרות בשתי קערות מים נפרדות למשך כחצי שעה לשטוף היטב ולסנן.
3. לטגן בצל קצוץ במעט שמן עד שמתחיל להזהיב ולהוסיף את האורז והעדשים ולערבב בטיגון כחצי דקה.
4. להוסיף את המיים, להביא לרתיחה.
5. להוסיף כורכום, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח ואבקת מרק.
6. להביא לרתיחה נוספת ולהנמיך האש.
לבשל כעשרים דקות
7. במחבת נפרדת להמיס החמאה/ מרגרינה, להוסיף שום וכמון ולהשאיר כדקה על האש.
8. לשפוך את תוכן המחבת מעל האורז ולערבב.
9. בתיאבון

קיצ'רי עיראקי_מתכון של אוצרה ברזלי
אוצרה ברזליספר המתכונים של
מתכון של

אוצרה ברזלי

8 מתכונים