Share with:


בשרי

אופן הכנה

של חביבה מזרחי ז"ל (שכנתי העירקית המדהימה)
ימבשלים 4 תפוחי אדמה עם הקליפה האדומה ומצננים – מועכים לפירה ומוסיפים:
מלח
מעט כורכום
וכ- 3-4 כפות קמח תפוחי אדמה.

מלית
1/2 קילו בשר בקר טחון (ניתן להוסיף מעט שומן כבש)
2 בצלים קצוצים
צימוקים קטנטנים כהים –מיוחדים למילוי (משרים במים פושרים כ-20 ד')
2 גבעולי סלרי אמריקאי כולל העלים – קצוצים
1/2 כפית פלפל אנגלי
מעט רכז רימונים

אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצל מוסיפים:
כפית סוכר דמררה לקירמול, וכן את הבשר הטחון ואת שומן הכבש מתבלים: מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי ומוסיפים:
רכז רימונים.
בידיים רטובות משטחים מעט מהבצק ) בגודל של כדור פינג-פונג) שמים מעט מהמילוי סוגרים ומשטחים מעט.
בקערה אחת מערבלים
2ביצים
בקערה שנייה
פירורי לחם/קמח מצה+שומשום ומעט מלח ופפריקה

במצב זה אפשר להקפיא או טובלים בביצה טרופה ובפירורי לחם, מטגנים ישירות ונהנים.

קובה פטטה_מתכון של גילה כהן אבני
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

74 מתכונים