Share with:


בשרי

אופן הכנה

מנחה רב תחומית , מאמנת ומלווה לצמיחה והתפתחות אישית.לחשיבה חיובית, איכות חיים ואושר, יוצרת קוד האושר ושיטת ש.מ.ח.ה‏ ב-‏מנהלת סדנאות חיים ואושר‏ 052-6645388

קובה סלק אדומה
אחד התבשילים הטעימים ביותר מסריית הקובה במרק של המטבח העיראקי.

המצרכים:
250 גרם בשר טחון
2 בצלים בינוניים ( קצוצים)
350 גרם סולת
2 סלקים
5-7 ענפי פטרוזיליה( רק העלים)
5-7 ענפי כרפס( רק העלים)
1 כפית שטוחה תמר הינדי
1 כפית שטוחה רכז רימונים
1 כף סילאן
2 כפות סוכר
מיץ טרי מחצי לימון
8-10 כוסות מים( כמות שתכסה את כדורי הקובה בסיר)
קורט מלח
קורט פלפל שחור
מעט שמן

אופן הכנת הבצק:

  1. להניח את הסולת בקערה.
    2.ליצוק עם הידיים מעט מים ולהתחיל ללוש את בצק הסולת.
    להוסיף מידי פעם מים, להוסיף קורט מלח, וללוש עד אשר נוצר בצק גמיש ונוח לעיבוד.

אופן הכנת מילוי הבשר:

  1. להניח את הבשר הטחון בקערית.
  2. להוסיף כמחצית מכמות הבצל הקצוץ ולערבב קלות.
  3. להוסיף פטרוזיליה וכרפס קצוצים ולערבב היטב.
  4. להוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
    אופן הכנת הכדורים:
  5. לוקחים חופן מתערובת הבצק ויוצרים כדורים בקוטר של כסנטימטר וחצי.
  6. יוצרים במרכז הכדור גומה עם האצבע, לתוכה מכניסים כחצי כפית עד כפית ממילוי הבשר.
  7. מהדקים את המעטפת מסביב ומעצבים שוב לצורת כדוור יפה.
    אופן הכנת התבשיל:
  8. ליצוק שמן לסיר בינוני.
  9. לטגן מעט בשמן את מחצית הבצל הקצוץ שנותרה.
  10. להוסיף מלח ופלפל ולבחוש מעט.
    4.להוסיף את המים לסיר ולהביא לרתיחה.
  11. להוסיף אל המים הרותחים את הסלק הפרוס לפרוסות דקות ולבשל כעשרים דקות.
  12. להוסיף תמר הנדי, סילאן, רכז רימונים, מיץ לימון וסוכר ולהמשיך רתיחה כחמש דקות נוספות.
    7.להכניס את כדורי הסולת למרק בזה אחר זה ולבשל על אש גבוהה כחמש עשרה דקות נוספות.
    טיפים למתכון:
    1.את הכדורים אפשר להכין מראש ולהקפיא, ולהוסיף אותם לסיר קפואים.
    2.את הסלק אפשר לחתוך לחתיכות גליות בעזרת סכין עיצוב לחיתוך גלי.
    3.את מידת המתיקות והחמיצות אפשר לאזן לפי טעם על ידי הוספה או הפחתה בכמויות הסוכר, הלימון, הסילאן, רכז הרימונים והתמר הינדי.
    4.אם בעת סגירת כדור קובה יש סדקים בהם והמילוי גלוי, אפשר לקחת מעט מבצק הסולת , להדק מעט על הסדק .

קובה סלק אדומה _מתכון של אוצרה ברזלי
אוצרה ברזליספר המתכונים של
מתכון של

אוצרה ברזלי

8 מתכונים