Share with:


חלבי

אופן הכנה

אני באה מהעדה הבוכרית והצ'אלפאק – זה מאכל מסורתי שלנו אהוב מילדות.
מתכון : וורה סימנטוב

1 קופסה של יוגורט לא משנה איזה. אצלי היה אשל.
2 ביצים
חצי כוס שמן קנולה
כפית שטוחה מלח
1 אבקת אפייה
קמח כמה שיקח בערך חצי קילו (פלוס-מינוס)

לערבב הכל ביחד לבצק רך גמיש ונעים לידיים ולתת לנוח 30-40 דקות
לאחר מכן לחלק את הבצק ל4 וליצור כדורים. לרדד כל אחד בעובי של סנטימטר. לחתוך לחתיכות רצויות ולטגן בשמן חם על אש בינונית משני צדדים. להוציא לנייר סופג.

לחוד מכינים בקערה:
1 שמנת חמוצה
1 כוס ריוויון
כמה שיני שום כתוש
צרור קטן של שמיר קצוץ
אפשר להוסיף מלח
לערבב הכל טוב-טוב.

המאפה מוכן לתבול ברוטב הטעים שהכנו ולהתענג