Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים
3.5 כוסות קמח (עוד 1/4 כוס קמח לקימוח)
כוס ורבע מים (כוס מדידה)
כפית מלח
כף וחצי שמרים
2 כפות סוכר
1 ביצה m
4 כפות שמן

הכנה
בקערה מערבבים מים, ביצה, קמח ושמרים.
מוסיפים מלח ושמן וממשיכים ללוש 10 דק' לפחות.
מתפיחים את בצק הפריקסה חצי שעה, מוציאים אויר ומחלקים ל-12 חלקים שווים.
יוצרים צורת אליפסה של לחמניות ומשטחים מעט, מניחים ע"ג תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים את הלחמניות למקרר למשך שעה. כך שהבצק יהיה קר ונוכל להרימו בקלות מבלי לפגוע בצורת הלחמניות!
מחממים שמן עמוק בסיר , יש להיזהר שהשמן לא יהיה חם מידי אחרת הפריקסה לא יתבשל בפנים. אך אם לא יהיה מספיק חם הוא לא יתפח יפה.
מטגנים כל פריקסה כשלוש דקות מכל צד עד להשחמה יפה ומוציאים.

למילוי:
ביצים, תפו"א, מטבוחה, טונה, ירקות, חמוצים

פריקסה
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

195 מתכונים