Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים:
6 יח' פרגיות נקיות וחצויות ל-2
1 חבילת פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
1 בצל סגול חתוך לרצועות
8 שיניי שום חתוכים לפרוסות דקות
1 גמבה חתוכה לרצועות
3 כפות רוטב צ'ילי
3 כפות רוטב סויה
6 כפות שמן זית
1 כף מרק עוף
צרור כוסברה+פטרוזליה קצוצים
1 כפית מיץ לימון סחוט
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
1 כף שטוחה פפריקה
3/4 כוס מים רותחים

אופן ההכנה:
את הפרגיות אני מנקה וחוצה ל-2.
בסיר רחב עם 6 כפות שמן זית אני מטגנת את הפרגיות כמה דקות מכל צד ומעבירה לצלחת.
באותו השמן אני מטגנת את הבצל עד להזהבה, מוסיפה את הגמבה וממשיכה לטגן עד להתרככות קלה של הגמבה, מוסיפה את הפטריות ומטגנת קלות.
מוסיפה את השום ומטגנת קלות.
מוסיפה את הפרגיות שטיגנתי ומתבלת בכל התבלינים שברשימה ומערבבת שכל התבלינים יעטפו את הפרגיות.
מוסיפה מים חמים ומביאה לרתיחה, טועמים את הרוטב ומתקנים טעמים במידה וצריך. מנמיכה להבה ומבשלת עם מעסה סגור משהו כמו רבע שעה עשרים דקות
לקראת סיום מפזרת מעל הכל את הכוסברה והפטרוזיליה ומבשלת עד להסמכת הרוטב

פרגיות עם פטריות ברוטב משגע
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

91 מתכונים