Share with:


חלבי

אופן הכנה

**כדאי להכין, אחת המנות הראשונות שייעלמו מצלחת ההגשה.

מצרכים ל- 4 סועדים:
חבילה פסטה/איטריות רחבות/ניוקי/אחר
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות
20 גרם חמאה
כפית שמן זית
2 שמנת מתוקה לבישול 15% (500 מ"ל)
1/2 כוס חלב
150 גרם גבינת רמז'ן/מוצרלה מגוררת
סלסילת פיטריות שמפיניון – פרוסות (אפשר מקופסא – לשטוף ולסנן היטב)
בצל גדול – פרוס
תיבול: שום, אגוז מוסקט, פלפל לבן, מלח, מרק פיטריות (רצוי של קנור)

ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים..
  2. בסיר עמוק ורחב מזהיבים בחמאה+שמן זית את הבצל, מוסיפים את פרוסות הפטריות ואת קוביות הבטטות, מזהיבים קלות ומוסיפים את השמנת וממשיכים לבשל בלהבה בינונית-נמוכה עוד 5-10 דקות עד שקוביות הבטטה מתרככות.
  3. מסירים מהאש. מוסיפים גבינה ומערבבים קלות. יוצקים את הרוטב על הפסטה ומגישים חם…טעים גם ללא גבינות

פסטה ברוטב שמנת ובטטה_גילה כהן-אבני
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

65 מתכונים