Share with:


חלבי

אופן הכנה

לקלתית
250 גרם קמח
50 גרם מים
1 חלמון
125 גרם חמאה רכה
קורט מלח
2 כפיות אבקת סוכר

למלית
340 גרם חלב
350 גרם שמנת מתוקה
140 גרם סוכר
80 גרם קורנפלור
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 מקל וניל

אופן ההכנה
לקלתית
שמים בקערה ללא מיקסר את קמח והחמאה ועם הידיים לשים עד לקבלת פירורים .
לאחר מכן את הסוכר ביצה ומים ושוב לשים עד לקבלת בצק רך וחלק
מרדדים את הבצק על נייר אפייה וקורצים לעיגול בקוטר 20ס"מ עם טבעת לעוגה ועם שאר הבצק ברדדים רצועות בגובה הדפנות ומסדרים אותם סביב .

המלית
בקערה ללא מיקסר מערבבים את הביצים עם שאר הסוכר עד לאיחוד, מנפים את הקורנפלור על התערובת הביצים ומערבבים עד שאין גושים.
בסיר נפרד שופכים לסיר את החלב ושמנת מתוקה .

מכניסים את חצי מכמות הסוכר יחד עם תמצית וניל, חוצים את המקל וניל מגרדים ושמים את הגרגרים וגם את המקל לתוך הסיר ומביאים לרתיחה ומוצאים את המקל .

שופכים את החלב והשמנת הרותחת על התערובת הביצים מחזירים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב בלי הפסקה עד לסמיכות .

שופכים לקערה מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור מוחלט ❄.
שופכים את המלית על הקלתית ומקפלים את הדפנות של הבצק

אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ- 50 דק ⏱.
לא חותכים את העוגה עד לקירור מוחלט
מגישים

מתכוןמתכון

מתכון כתוב +סרטון להכנת פלאן צרפתי אמיתי_זקלין פדלון
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

446 מתכונים