Share with:


פרווה חלבי

מה צריך?

כ- 8 שזיפים
1 כף סוכר
כפית שטוחה קינמון
כפית מיץ לימון
לחתוך את השזיפים לפרוסות לערבב עם שאר החומרים ולהניח בצד כ- 20 דקות.
.
לפרורים:
1 כוס קמח תופח
2 כפות סוכר
50 גר מרגרינה /חמאה/ מחמאה
1 סוכר וניל
לערבב עד לקבלת פרורים (לא ללוש ..לערבל ביד)
.
לעוגה:
4 ביצים
1. כוס סוכר
1. כוס שמן
1. כוס מיץ תפוזים/מים /חלב
3 .כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + א. אפיה 1 )
2 כפות מיץ לימון טיבעי
1 וניל
גרידת לימון.

אופן הכנה

עוגה טעימה רכה נהדרת!!!
מתכון שמור שאני תמיד משדרגת לעוגה אחרת

להקציף את החלבונים ולהוסיף את הסוכר בהדרגה….לאחר ההקצפה להוסיף את החלמוסים ואת שאר החומרים …עם הוספת הקמח לבחוש כדקה ולהמשיך לערבב באופן ידני.(לא לערבב יותר מידי להפסיק את ההקצפה).
לצקת לתבנית 26 לסדר את השזיפים מעל ולפזר את הפרורים מעל השזיפים, לאפות בחום 165 בערך כ- 40 דקות או עד להזהבה, רצוי לשמור במקרר. הכל מדוד בכוסות מדידה
בהצלחה!!!

עוגת שזיפים בחושה
תהילה גילספר המתכונים של
מתכון של

תהילה גיל

120 מתכונים