Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים :
2 חבילות גבינת פילדלפיה ( 450 גרם )
1 גביע שמנת חמוצה
4 ביצים
כוס וחצי סוכר
כף תמצית וניל
כפית מלאה גרדת לימון
2 כפיות קדושות קונפלור
כף וחצי קמח
קופסת שימורים אפרסק

אופן ההכנה :
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ומבריק
ממיסים את גבינת הפילדלפיה על להבה נמוכה לדקה ושתיים מסירים מהאש
בקערה מערבבים את החלמונים עם שאר החומרים וגבינת הפילדלפיה
מקפלים פנימה את קצף החלבונים
מרפדים את תחתית התבנית העגולה בנייר אפיה ומשמנים קלות
מוזגים את תערובת העוגה לתבנית ,חותכים את חצאי האפרסק המשומר
לקוביות ומפזרים בעדינות מעל העוגה ובעזרת שיפוד דוחפים קלות פנימה
( ניתן לשמור כמה חצאי אפרסק לקישוט )
אופים בתנור שחום מראש 150 מעלות שעה ,משאירים את העוגה לפחות חצי שעה בתנור

מצננים היטב הופכים את העוגה על צלחת הגשה בעדינות מסירים את נייר האפיה מקשטים ומכניסים לקרור לכמה שעות לפני האכילה.

עוגת גבינת פילדלפיה ואפרסקים
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

117 מתכונים