Share with:


חלבי

אופן הכנה

להכין תבנית מס 24 לשמן לשים נייר אפיה ולשמן טוב את הדפנות כדי שהשולים לא ידבקו .הכי טוב רינג מי שיודע להשתמש , ולפורר בסקויטים בתחתית לספיגת הנוזלים ,רצוי כדי לספוג את הנוזלים שהגבינה מגירה .
אם רוצים שוליים לבנים אפשר לעטוף את דפנות התבנית בעיתון לח ומסביב נייר כסף .
לחמם את התנור ל200 מעלות .
כשמכניסים את העוגה להוריד את המעלות ל160 .
מתכון
7 בצים מופרדות לחלבון וחלמון
1.5 כוס סוכר
1 וניל
750 גר' גבינה לבנה מספיק 5% או 9%
1 שמנת חמוצה רגילה
3 כפות גדושות קמח
3 כפות גדושות קורנפלור
3 כפות גדושות פדינג וניל
1/5שקית א. אפיה /כן לא טעיתי ניסיתי ויצא מעולה
מכינים את העוגה כמו עוגת ספוג רגילה
מקציפים את החלבונים מוסיפים 3/4 כוס סוכר בהדרגה .
להקציף במהירות בינונית כך נקבל בועות אחידות והקצף לא ישבר שזה קריטי לעוגת גבינה , אנחנו לא צריכים הרבה אויר בעוגת גבינה . כי העוגה תתפח יותר מדי ותיסדק .
בקערה שניה מערבבים את שאר החומרים היטב
ומאחדים את שתי התערובות ע"י הוספת הקצף לתערובת הגבינה בהדרגה בשלושה פעמים לאיזון התערובת , צריך להתקבל תערובת תפוחה ואוורירית .
מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מע' . ולאפות כשעה וחצי.
ועכשיו לסודות לעוגת הגבינה המושלמת
לשמן את התבנית היטיב גם בשוליים שלא תדבק לצדדים ותעלה בקצב אחיד . עדיף למרוח מעט מרגרינה רכה במקום שמן ולא חמאה . החמרה תשחיר באפיה .
צריך לעקוב אחרי האפיה ולא לתת לעוגה לתפוח ולהסדק . אם העוגה עולה ישר ובאופן אחיד בלי להסדק אין צורך לפתוח את התנור . תנו לה להעלות.
כשהעוגה מתחילה לתפוח ולהסדק לפתוח את התנור ולקרר אות התנור עד שהעוגה מפסיקה לעלות ועם סכין חדה לשחרר מעט את השולים העוגה צריכה לעלות מעט יותר מעל שולי התבנית כך היא לא תסדק בצדדים כדי להוציא את הקיטור אלא היא תוציא קיטור מהשוליים . כשהעוגה תתיצב שוב ,לסגור את התנור ולהמשיך באפיה כ 20 דק וכשהיא מתחילה לתפוח שוב ולהסדק. שוב לקרר מעט את התנור עד שהעוגה מתייצבת . העוגה מוכנה כשנוגעים בה והיא לא רוטטת . בערך קצת יותר משעה .
ואם היא בכל זאת קצת נסדקה לא נורא פשוט לשים קרם ולעצב קצת .
אפשר לשים קערה עם מים בתחתית התנול ליצירת סביבה לחה .
כדי לקבל שוליים לבנים עוטפים את התבנית מסביב בעיתון רטוב או מגבת ונייר כסף .
והכי חשוב זה הקצפת החלבונים לקצפת רכה הקצפת יתר תשבור את קצף החלבונים ותגרום לצניחת העוגה בסוף האפיה .
להשאיר את העוגה בתנור עד שהיא מתקררת לגמרי . אחכ להוציא ושוב לקרר אותה שעה בחטץ . ורק אחרי זה להכניס למקרר .
בכל זאת אם יש שאלות וצריך עזרה דחופה תמיד אפשר לשלוח הודעה בפרטי .
בהצלחה
כדי להפוך אותה גם לכשרה לפסח
להמיר את הקמח לקורנפלור באותו יחס
ואת הבסקווטים להמיר לעוגיות כשרות לפסח. או לוותר על הבסקוויטים בתחתית.
בהצלחה .

עוגת גבינה – כל סודות עוגת הגבינה הקלסית _מתכון  של מגי נוני מרגלית – מאסטר מתכונים
מגי מרגליתספר המתכונים של
מתכון של

מגי מרגלית

21 מתכונים