Share with:


חלבי

אופן הכנה


🍇🍒🍓🍰🍰🍰קרדיט לעמית דונסקוי…

עוגה נפלאה לחג שבועות, עם מגוון טעמים, מומלצת ביותר!!!
שידרגתי מעט את המתכון בעיקר בבצק .
.לקבלת מתכון של עמית דונסקוי בקרו בבלוג של עמית.

חומרים לבצק : מדוד בכוסות מדידה
80 גר חמאה רכה
1.3/4 כוסות קמח
1/2 כוס אבקת סוכר
1 כפית וניל /שקית
1 ביצה

חומרים לבלילת הגבינות: סה"כ 750 גר'
1 גבינה טוב טעם
2 גבינה 9%
1 שמנת חמוצה
גרידת לימון
4 ביצים XL
4 כפות קורנפלור
1 כוס סוכר
2 סוכר וניל

למריחה:
1 כוס פירות יער
3/4 כוס ריבה פירות יער
לערבב ולהניח עד לשימוש (אפשר יותר למי שאוהב)

חומרים לקרמבלס:
3/4 כוס קמח
1/2 כפית א. אפיה
1/4 כוס סוכר
1 וניל
60 גר חמאה רכה
לערבב לפירורים…להניח במקרר עד לשימוש

אופן ההכנה:
לתוך קערה לשים את החומרים לבצק, ללוש לבצק אחיד.
לרפד תבנית 26 בנייר אפייה בחלק בתחתון.
למרוח מרגרינה בדפנות התבנית, (ראה תמונה)
לאפות 15 דקות בחום 170 …להוציא ולהניח בצד עד לשימוש.

בקערה 1 ..להפריד את הביצים…להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ולא חזק…

בקערה 2 .. נפרדת לשים את שאר המרכיבים לערבב היטב את כל החומרים….
להוסיף את קצף הביצים לקערה 2…לערבב בתנועות קיפול ..

לקחת את התבנית עם הבצק שאפינו…להפריש 3/4 מכמות הריבה ופירות היער שהכנו ולמרוח על הבצק האפוי…

לצקת את הבלילה על הריבה ….ולאפות בחום 170 כ-50 דקות…

לאחר 50 דקות אפייה …להוציא את העוגה , לפזר מעל את הקרמבלס, ולהחזיר להמשך אפייה
עוד 1/2 שעה.

בסיום האפיה להשאיר את העוגה בתנור כבוי כחצי שעה…בערך

להוציא את העוגה לפזר מעל את תערובת הריבה והפירות ….

*ניתן להכין ללא הפרדת ביצים
*רצוי שהריבות יהיו ללא סוכר

בהצלחה וחג שבועות שמח!!!🍰🍓🍒🍇

עוגת גבינה אירופאית אפויה….נפלאה
תהילה גילספר המתכונים של
מתכון של

תהילה גיל

120 מתכונים