Share with:


חלבי

אופן הכנה

עוגה טעימה גם למחרת אים נישאר😊לשמן היטב את התבנית גם את הדפנות.עוגת קינמון ואגוזים בחושה

לתבנית טבעת או 2 תבניות אינגליש קייק

1/2 כוס שמן
100 גרם חמאה רכה מאוד
1/4 1 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית ווניל
1/4 כפית מלח
4 ביצים שלמות
2 כוסות קמח תופח
1 כוס ריוויון או יוגורט או שמנת חמוצה.( אני הכנתי עים שמנת חמוצה)

לתערובת קינמון:בקערית ניפרדת
2 כפות קינמון
2 כפות מייפל או סילאן .הכנתי עים סילאן
1 כפית תמצית ווניל

לאגוזים:
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס.אני הכנסתי לשקית ודפקתי עים פטיש שניצל לתערובת גסה.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית. היטב גם את הדפנות.
טוחנים גס אגוזי מלך יחד עם כף קמח.
מערבבים בקערה קטנה קינמון, מייפל ווניל.
בקערה של מיקסר שמים שמן, חמאה, , ווניל וסוכר ומערבלים לקרם חלק.
מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, מערבלים במהירות גבוהה.
מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את הקמח. ומייד אחכ את הריוויון או שמנת חמוצה או יוגורט עד שהבלילה חלקה.
מעבירים
רבע מתערובת העוגה לתערובת קינמון (בקערית ) ומערבבים היטב.
שמים חצי מבלילת העוגה בתבנית, מעליה חצי מתערובת הבלילת קינמון (מהקערית)וחצי מהאגוזים. ושוב, בלילת עוגה, בלילת קינמון ואגוזים.ומיישרים עם קיסם יוצרים דוגמת שיש בעוגה.
מעבירים לתנור ואופים כ 50 דקות, עד שהעוגה זהובה, יציבה, וקיסם שננעץ יוצא יבש ונקי.
מקררים לטמפ' החדר לפני שפורסים.טעים😊

עוגת אגוזים קינמון 👍🏻👌_מתכון של ברכה זולינג
ברכה זולינג (Ba Su)ספר המתכונים של
מתכון של

ברכה זולינג (Ba Su)

86 מתכונים