Share with:


חלבי

אופן הכנה

\24 עוגיות טעימות בטירוף

לבצק: 420 גרם (3 כוסות) קמח ½ 1 כפיות אבקת אפייה ½ כפית מלח 2 כפיות אבקת קפה נמס או אספרסו טחון 150 גרם חמאה מומסת (ר' הערות לגרסה פרווה) 225 גרם (1 כוס) סוכר חום כהה 30 גרם (3 כפות) סוכר 80 גרם (4 כפות) חמאת שקדים ("שקדייה") 1 ביצה L 1 חלמון L 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס או שוקולד צ'יפס 100 גרם שקדים פרוסים אופן ההכנה: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה. בקערה מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, מלח וקפה לתערובת אחידה. בקערה נפרדת טורפים יחד חמאה מומסת, סוכר חום כהה, סוכר וחמאת שקדים לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה וחלמון וטורפים עד שאחיד. מוסיפים את החומרים היבשים וכמעט את כל השוקולד הקצוץ והשקדים (שומרים מעט שוקולד בצד לקישוט החלק העליון) ומערבבים בעדינות בעזרת מרית עד שמתקבל בצק אחיד. מחלקים את הבצק ל-24 חתיכות (40-45 גרם לכל פיסת בצק) ומגלגלים לכדור. מניחים את הכדורים על גבי התבניות ומשטחים קצת בעזרת הידיים. מסדרים מעט שוקולד קצוץ בחלק העליון של העוגיות. אם רוצים, מפזרים מעט מלח גרוס בחלק העליון של העוגיות. אופים במשך 5-6 דקות או עד שהעוגיות יציבות בשוליים אך מרגישות רכות מאוד למגע. מוציאים מהתנור ומעבירים בעזרת פלטה לרשת צינון. מצננים כמה דקות ומגישים. מומלץ להגיש חם. הערות, הארות ותוספות: במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן באותה כמות. הטעם והמתיקות כמובן ישתנו בהתאם. העוגיות נשמרות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 4 ימים. מומלץ לחמם אותן מעט לפני ההגשה למרקם אידאלי. אפשר להקפיא את העוגיות המוכנות בכלי סגור עד חודש. גרסה פרווה: במקום חמאה משתמשים ב-120 גרם שמן קוקוס. אפשר גם מרגרינה או מחמאה באותה כמות. גרסה ללא גלוטן: במקום קמח משתמשים בכמות זהה של קמח תמי או קמח כרגיל.

עוגיות שוקולד צ'פיס עם שקדים וקפה_מתכון של ז'קלין סאני – מאסטר מתכונים
ז'קלין סאניספר המתכונים של
מתכון של

ז'קלין סאני

11 מתכונים