Share with:


חלבי

אופן הכנה

מתכון :
רבע חמאה (25 גרם )
200 גרם שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות
2/3 כוס סוכר
2 וחצי כפיות תמצית וניל
3 ביצים
1 וחצי כוסות קמח
3 כפות קקאו
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפיה

לציפוי :
כ-2 כוסות אבקת סוכר מנופה ללא גושים

אופן ההכנה :
ממיסים חמאה ושוקלד על להבה נמוכה מאד , מסירים מהאש ובוחשים פנימה את הסוכר והמלח .
מוסיפים את תמצית הוניל ואת הביצים ובוחשים היטב עד להמסת כל הסוכר .
בוחשים פנימה את הקמח הקקאו ואבקת האפיה עד לקבלת תערובת אחידה .
מניחים במקרר לפחות שעה וחצי עד שהתערובת מתייצבת .
בעזרת ידיים משומנות יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ מניחים על מגש ומצננים עוד כ-20 דקות .
מכניסים את הכדורים המצוננים לקערה עמוקה ובה אבקת הסוכר המנופה , 3 כל פעם ומערבבים היטב עד שהכדורים מצופים .היטב באבקת הסוכר.
שמים בתבנית עם נייר אפיה ברווחים של כ-3 ס"מ אחד מהשני ואופים במשך 13 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית בהצלחה

מתכוןמתכון

עוגיות שוקולד מתפוצצות/מושלגות_מתכון של אבי אלמדוי
אבי אלמדויספר המתכונים של
מתכון של

אבי אלמדוי

37 מתכונים