Share with:


צמחוני

אופן הכנה

🍊דלעת פאם ממולאת צמחוני מתילי 🌿😀😀😀 דלעת פאם ממולאת צמחוני מתילי טובה 😀😀😀1 דלעת “פאם” – בגודל בינוני קוטר 20 ס”מ1 כוס אורז פרסי קלאסי של סוגת חצי בצל לבן קצוץ דק5-6 שיני שום פרוסות צרור קטן כוסברה קצוצה / פטרוזיליה3 כפות חמוציות 3 כפות צנוברים קלויים ע”ג מחבת יבשה 1 גמבה אדומה קצוצה לקוביות קטנותלחתוך את החלק העליון של הדלעת. שומרים את החלק שהסרנו הוא ישמש מכסה לדלעת הממולאת.בעזרת כף גדולה מוציאים את הגרעינים של הדלעת ומנקים אותה היטב מכל הסיבים והגרעינים.ממשיכים לרוקן ומוציאים בעדינות עם הכף את תוכן הדלעת לקערה תוך הקפדה להשאיר דופן של 2 ס”מ.מזלפים לתוך הדלעת שמן זית ומורחים יפה את כל הדפנות הפנימיות. זורים מעט מלח גס ואופים בלי המכסה בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך 15 דקות. מוציאים את הדלעת ומורידים את חום התנור ל- 180 מעלות.בזמן שהדלעת בתנור מכינים את המלית: -קוצצים את תוכן הדלעת שהוצאנו לפיסות דקות.מכניסים את כל חמרי המלית למעט הצנוברים לסיר על מעט שמן זית ומטגנים. מוסיפים 1.5 כוסות מים (על כל כוס אורז) מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 10 דקות בלבד (חצי בישול) . מצננים מעט. קולים את הצנוברים על מחבת ומוסיפים למלית. ממלאים את הדלעת שהצטננה מעט... עד הסוף, מכסים ועוטפים היטב בנייר כסף. על כל כוס אורז 1 כפית מלחחצי כפית פלפל שחור1 כפית פפריקהמעט אגוז מוסקט (דומיננטי... להזהר)מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך שעה ורבע.בהצלחה ❤* נשאר מלית אורז... לא לזרוק !!! להניח על הכיריים לעוד 10 דקות מכוסה... עד שכל האורז מבושל דיו.

פורסם על ידי ‏תילי טובה‏ ב- יום שלישי, 7 ביולי 2020

מתילי 

😀😀😀 דלעת פאם ממולאת צמחוני
מתילי טובה 😀😀😀

1 דלעת “פאם” – בגודל בינוני קוטר
20 ס”מ
1 כוס אורז פרסי קלאסי של סוגת
חצי בצל לבן קצוץ דק
5-6 שיני שום פרוסות
צרור קטן כוסברה קצוצה / פטרוזיליה
3 כפות חמוציות
3 כפות צנוברים קלויים ע”ג מחבת יבשה
1 גמבה אדומה קצוצה לקוביות קטנות

לחתוך את החלק העליון של הדלעת.
שומרים את החלק שהסרנו הוא ישמש
מכסה לדלעת הממולאת.

בעזרת כף גדולה מוציאים את הגרעינים
של הדלעת ומנקים אותה היטב מכל
הסיבים והגרעינים.

ממשיכים לרוקן ומוציאים בעדינות עם הכף את תוכן הדלעת לקערה תוך הקפדה להשאיר דופן של 2 ס”מ.

מזלפים לתוך הדלעת שמן זית ומורחים
יפה את כל הדפנות הפנימיות.
זורים מעט מלח גס ואופים בלי המכסה
בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות
במשך 15 דקות.

מוציאים את הדלעת ומורידים את חום
התנור ל- 180 מעלות.

בזמן שהדלעת בתנור מכינים את המלית: –
קוצצים את תוכן הדלעת שהוצאנו לפיסות דקות.
מכניסים את כל חמרי המלית למעט הצנוברים לסיר על מעט שמן זית ומטגנים.
מוסיפים 1.5 כוסות מים (על כל כוס אורז)
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 10 דקות בלבד (חצי בישול) . מצננים מעט.

קולים את הצנוברים על מחבת ומוסיפים למלית.

ממלאים את הדלעת שהצטננה מעט… עד הסוף, מכסים ועוטפים היטב בנייר כסף.

על כל כוס אורז 1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה
מעט אגוז מוסקט (דומיננטי… להזהר)

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך שעה ורבע.

בהצלחה ❤

* נשאר מלית אורז… לא לזרוק !!!
להניח על הכיריים לעוד 10 דקות
מכוסה… עד שכל האורז מבושל דיו.

מתכוןמתכון

מתכון כתוב + סרטון להכנת 🍊דלעת פאם ממולאת צמחוני_מתכון של תילי טובה
תילי טובהספר המתכונים של
מתכון של

תילי טובה

58 מתכונים