Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים הדרושים
200 גרם מחמאה חתוכה לקוביות
4 כפות אבקת סוכר
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 ביצה + 1 חלמון

לקרם
1 קצפת צמחית
1 כפית תמצית וניל
4 חלמונים
2 כפות קורנפלור
1/2 כוס סוכר =100 גרם

לקישוט:
מגוון פירות קיץ טריים או שימורים, חתוכים לפרוסות

למריחה הסופית :
4 כפות ריבת משמש מחומם 10 שניות במיקרוגל

אופן ההכנה הבצק
1)במעבד מזון, מעבדים את כל המרכיבים של הבצק, עד קבלת בצק אחיד עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה

2)מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 0.5 ס"מ וכל הזמן לקמח את הבצק כי הבצק רך ומעט דביק וזה בסדר

3)מניחים את הבצק על תבנית יורדת של פאי בקוטר 28 ס"מ , חותכים את עודפי השוליים עם סכין

4) שמים נייר אפייה על הבצק מעל הנייר מניחים אבנים או שעועית ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 20 דקות

5)הכנת קרם הפטיסייר:
בקערה, טורפים את החלמונים עם הקורנפלור לתערובת אחידה.

6)בסיר, מביאים לרתיחה את הקצפת הצמחית, הסוכר ותמצית הווניל. כשהכל מבעבע, מעבירים כפית מהתערובת החלמונים לתערובת השמנת – להשוואת טמפרטורות – לאחר מכן, מעבירים את כל תערובת החלמונים לסיר. מבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך.

7)מעבירים את הקרם לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה

8)יוצקים את הקרם על הקלתית בצורה אחידה, מקשטים בפרוסות פירות קיץ אהובים , מחממים כ 20 שניות ריבת משמש במיקרוגל מורחים בנדיבות על הפירות ומגישים.

מתכון כתוב + סרטון להכנת פאי פירות פרווה עם קרם פטיסייר_מתכון זקלין פדלון
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

465 מתכונים