המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487
❤ מילוי גנאש פירות יער
מרכיבים:
100 גרם שמנת מתוקה
160 גרם שוקולד לבן
30 גרם מחית פירות יער
הוראות הכנה:
להרתיח בסיר את השמנת ומחית הפטל
להסיר מהאש ולצקת לבפנים את השוקולד הלבן, לערבב עד לבלילה חלקה.
לתת לזה לנוח כמה שעות במרר, ואז לזלף לתוך המקרונים.
❤ קרם לימון
מרכיבים:
3 כפות מחמאה רכה ללא מלח
120 ג' אבקת סוכר
2 כפיות שמנת מתוקה
1 כף מיץ לימון
1 כפית קליפת לימון מגוררת
חצי כפית תמצית וניל
קורט מלח
הוראות הכנה:
לערבב במיקסר את החמאה כ-2 דקות לקבלת תמיסה חלקה, להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב עוד כ-3 דקות עד שהתמיסה חלקה.
❤ מלית פיסטוק
200 מ”ל שמנת מתוקה
חפיסת אינסטנט פודינג וניל
40 ג’ חמאה בטמפ’ החדר
כף מחית פיסטוק
הוראות הכנה:במיקסר חשמלי מקציפים את השמנת, ואינסטנט הפודינג עד שנוצר מוס
מוסיפים את החמאה ומחית הפיסטוק וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
❤גנאש שוקולד קרמל
2/3 כוס אבקת סוכר
חצי כפית מיץ לימון
40 מ”ל מים
150 מ”ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד חלב
הוראות הכנה:
בסיר קטן יש לבשל את אבקת הסוכר עם המים ומיץ הלימון, ולערבב בחום בינוני עד גבוה, לערבב עד שהסוכר נמס. להשאיר על האש עד שנהיה לזה צבע קרמל (בערך 4 דקות).
להסיר מהאש, להוסיף שמנת ולערבב.
להחזיר לאש, להוסיף שוקולד ולערבב עד שמתקבלת בלילה חלקה.
יש לקרר את התערובת (בערך שעה) ואז להעביר למקרר להתמצקות.
ועכשיו תור הפירות האדומים:
❤קולי תות, קולי פירות יער
קילו פרי , לשטוף הייטב לחתוך, להסיר כל מה שמיותר לשקול שוב משקל נטו,
על כל קילו להוסיף- 20% סוכר , 10% קורנפלור, תפוח עץ ירוק מקולף חתוך.לקוביות וקורט מלח.
לטחון הכל במג'ימיקס בבלנדר עד שלא שאר גוש, להעביר לקלחת ולבשל על אש קטנה עד שיסמיך, לסנן טוב ולהעביר לכלי אטום לשמור במקרר.