Share with:


חלבי

אופן הכנה

 – אלי גרוס

מקלפים תפוחים חותכים מורחים בלימון…
מטגנים התפוחים..בשמן,חמאה,סוכר חום,קינמון מקל/אבקה..וכמה אבקני טימין יבש…ואפילו 3/גרעיני הל..

לבסוף מוזגים קלבדוס למחבת לפלומבה..
מניחים להתקרר מוסיפים גרידת לימון וטועמים לאיזון טעמים.
מניחים במסננת שהנוזלים יגרו ולשמור הנוזל…
מניחים שורה די עבה של אגוזים טחונים,קינמון,ומעט סוכר וניל..על משטח בצק עלים מרודד..

ואז מניחים ערימה ארוכה של מילוי תפוחים מקפלים..לנקניק מניחים בתבנית עגולה..אפייה 45 דק 180 מעלות..

בניפרד מותחים בצק פריך על סיר עגול הפוך מקשטים הבצק והיישר לתנור 190 10 דק ועוד 10 דק 160…

את נוזל התפוחים והתבלינים מוסיפים קמצוץ קונפלור..ושופטים על הנקניק הממולא בתפוחים…

בהגשה מגישים עם רוטב התפוחים מחומם..פרוסת עוגה..וקרן על בסיס מסקרפונה ליים