Share with:


ללא גלוטן פרווה חלבי

אופן הכנה

במסגרת טורטיות ללא גלוטן גמישות וטעימות והכי חשוב, פשוטות להכנה-
פה המש מונבט אבל ממש אין צורך
זה גם מוסיף לקושי של ההכנה (גם מבחינת הזמן שזה לוקח וגם זה נדבק יותר למחבת)
בהרבה מים משרים כוס שעועית מש למשך 12-24 שעות
מחליפים מים כל 12 שעות ושוטפים
מסננים ושוטפים, מעבירים לבלנדר יחד עם:
כוס ורבע מים
2/3 כפית מלח
מעבדים עד מרקם חלק לגמרי וגליל כמו בלילת קרפ
מחממים מחבת נון סטיק טובה
ישר מהבלנדר מוזגים למחבת החמה
מטים אותה ליצירת טורטייה דקה לפי ההעדפה
אחרי דקה- דקה וחצי (כשהיא מתייבשת), הופכים לצד השני לעוד 20-30 שניות
ממשיכים עם יתרת הבלילה
שימו לב שלפעמים יש צורך לערבב שוב את הבלילה לפני מזיגה למחבת, לכן מומלץ להשאיר אותה בבלנדר ולתת 4 שניות ערבוב מהיר בין מזיגת טורטיה אחת לשניה
יוצאות כ- 5 טורטיות גדולות (קוטר 18) או 10 קטנות (קוטר 14)
שומרים בקירור מכוסות אם לא מסיימים באותו היום
אפשר להקפיא כשהן מופרדות בניר אפייה אחת מהשניה
בכל מקרה מפשירים ומחממים על מחבת 10-15 שניות מכל צד
מגישים עם מילוי מלוח כמו שווארמה טבעונית או פלאפל או מתוק כמו גבינה וצימוקים ואפילו ממרח אגוזי לוז טבעוני
בתיאבון!

טורטיות שעועית מש_מתכון של גלי אלון בובר
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

16 מתכונים