Share with:


פרווה

אופן הכנה

 /הילה סמוכה רשתי
חומרים:
1 ק"ג קמח מנופה (!)
שליש כוס סוכר
540 מ"ל מים
L 1 ביצה
30 גר' מלח
25 גר' שמרים יבשים
1/2 כוס שמן
מעט פרג, שומשום….. לפיזור למעלה
אופן ההכנה:
1. נתחיל לערבב בקערה גדולה קמח עם סוכר ושמרים
` 2. בנפרד נערבב בקערה קטנה מים, שמן ומלח
3. לקערה עם הקמח מכניסים ביצה ותוך כדי לישה מוסיפים את הקערה עם המים.
מתפיחים את הבצק כ 40 דקות, מוציאים אויר וקולעים צמות
4. מניחים להתפחה שנייה עוד 40 דקות ואופים

ע"מ ליצור חלה מושלמת, טיפים:
*חובה לנפות את הקמח, לא רק מטעמי כשרות
*כבר בזמן הלישה צריך לדאוג שהגלוטן ברמח יתפתח כראוי ע"מ שהבצק יהיה אלסטי וגמיש, לכן צריך לדאוג ללישה ארוכה לפחות של 10 דקות ביד או במיקסר (אני לשה ביד)
יש לשים לב היטב לכמות המים, בצק דביק מידי ייתן לנו חלה שקשה לעצב אותה וטעמה פכות איכותי.
לעומת זאת כמות מים שאינה מספקת ייתן לנו חלה קשה וכבדה
* בשום פנים ואופן לא מזרזים התפחה ע"י שום, גפרורוים או כל פעולה אחרת, דווקא הזמן הזה עושה לשמרים טוב, השמרים אוהבים חום וסבלנות smile emoticon
* 2 ההתפחות חשובות מאוד, לא לוותר עליהן
* בזמן ההתפחה משמנים מעט, ממש מעט את קערת הבצק ואת הבצק עמו ממלמעלה ע"מ לא לפתח קרישות בבצק
* מכמות בצק כזו, ק"ג קמח כדי ליצור חלות אלגנטיות ויפות הכי כדאי ליצר 3 חלות בינוניות ולא 2 גדולות ע"מ לא ליצור חלות דחוסות וכבדות (מי שמיומנת בחלות גדולות ומרשימות בהחלט יכולה.)
* ע"מ ליצור חלה קלאסית ואלגנטית ניצור חלה מ- 4 רצועות. את זה אני כבר לא יכולה להסביר בכתב
* תחילה מחלקים את הבצק למספר הרצועות הרצויות וכך יותרים חלות שוות בגודלן ,אחידות ויפות כלומר בשביל 3 חלות מ-4 רצועות נחלק את הבצק ל 12 חלקים שווים.
לא מורחים על החלה ביצה שלמה!!! אלא חלמון מהול במים ייתן לנו מראה של מאפייה וגם מרקם משגע
* חלות אופים בטורבו ליצירת אפייה אחידה 180 מעלות עד להחמה
*לחם ממשיך להיאפות גם מחוץ לתנור לכן לא חותכים אותו כשהוא חם!
באהבה heart emoticon , הילה

חלה
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

182 מתכונים