Share with:


חלבי

אופן הכנה

500 גרם קמח
25 גרם שמרים
רבע כוס חלב
50 גרם מרגרינה
50 גרם סוכר
ביצה אחת
קורט מלח
חלמון אחד
כף חלב משומר
2 כפות סוכר
שקית שקדים
בכל פרוסה כ-100 קלוריות .

אופן ההכנה :

לנפות את הקמח לתוך קערה . לשים את השמרים , מעט חלב פושר בתוספת חלק מהקמח בגומה ולערבב . לכסות במגבת ולהתפיח .
להוסיף מרגרינה , סוכר , ביצה ומלח וללוש . להתפיח את הבצק במקום חם . לרדד שני שליש מן הבצק ל-3 עלים באורך 40 ס"מ ושליש ל-3 צמות ולהניח על תבנית משומנת , למרוח במעט מים .
להניח עליו את הצמות הקצרות ולהתפיח . לערבב חלמון וחלב משומר ולמרוח את המאפה .
לפזר סוכר ושקדים ולאפות בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180 מעלות כ-35 דקות..