Share with:


פרווה

אופן הכנה

בס"ד
לכבוד חג הסוכות משתפת בקינוח נפלא שאיתו נפנק את באיי הסוכה
והבקלוואה מה איתה❓
תודה לחברתי האהובה💖
ליאת קאדר על השיתוף
במתכון המלא שלה
😋🍒😋🍒😋🍒😋🍒😋🍒😋
בקלוואה מעלי פילו במלית אגוזי מלך, קשיו קלוי, פיסטוק קלוי, קוקוס לבן, סוכר חום, סוכר וניל , מעט קינמון, שקדים קלויים❤️
בקלוואה

הכנתי 3 רולדות ונשארו אפילו עוד דפים

הוראות הכנה: (לכמות שציינתי )
60 גרם חמאה מומסת
200 גרם פיצוחים שבוחרים ( אני השתמשתי ב100 גרם אגוזי מלך, ו100 גרם תערובת של : פיסטוקים קלויים, שקדים קלויים, קשיו קלוי)
לשים בקערה ולרסק את הפיצוחים לתערובת גרוסה.
להוסיף 3 כפות קוקוס לבן, 1 שקית סוכר וניל, 1-2 כפות סוכר חום,1/2 כפית קינמון.
לערבב היטב.
להמיס בקערה 60 גרם חמאה.

להכנת הסירופ:
לשים בסיר כוס וחצי סוכר וכוס ורבע מים רותחים, 1 שקית סוכר וניל וכפית מלימון סחוט, ופרוסת לימון דקה חתוכה לשתים ולבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה. לצנן.

להכנת הבקלוואה:
להניח עלה פילו מצונן של שמרית על משטח עבודה נקי. למרוח על הדף חמאה. להניח עוד דף ולשמן אותו בחמאה ומעל עוד דף ולשמן. ( סהכ 3 דפים לכל רולדה ).
בערך כ28 גרם חמאה על רולדה).
לפזר ממלית הפיצוחים בקצה בנדיבות לכל האורך כמו בתמונות המצורפות.
לקפל קצוות ולגלגל בעדינות תוך כדי הידוק.
להעביר למגש עם נייר אפיה ולחרוץ עם סכין למעויינים/ משולשים.
להכניס לתנור שחומם היטב תכניה אפיה 180 מעלות ולאפות עד להזהבה טובה.
להוציא ולצקת מהסירופ הקר על הבקלאווה בעודה חמה. ( אם נשאר סירופ אז להכניס למקרר)
לחרוץ עם סכין חדה כל חתיכה ולהתענג מפינוקי בקלוואה לא מהעולם הזה😉😋❤️
ניתן לשים את כל סוגיי הפיצוחים שאוהבים ובוחרים.
יאמי כמה שזה טעים😋🍒😋🍒😋🍒😋🍒😋🍒

מזמינה אתכם להצטרף לקבוצת
פאן זה כאן קבוצה של שיתופיות, מלאה באהבת חינם, רעות, נתינה והעצמה. 
ליחצו על הקישור ואתם בפנים

לקבוצה של גלית: מתכונים מצולמים

הבלוג של גלית
שיתוף בהנאות החיים, המלצות בנושא לייף סטייל, תיירות,הורות ומתכונים

בקלוואה מעלי פילו_מתכון של גלית נחמן- מאסטר מתכונים
גלית נחמןספר המתכונים של
מתכון של

גלית נחמן

48 מתכונים