Share with:


בשרי

אופן הכנה

קטגוריית עופות
קטגוריית פסח
שחר שולמית -מידות אוניברסליות

מצרכים לתבשיל…
½1 כוסות שעועית אדומה יבשה (אפשר להשתמש במקום שעועית יבשה ב2 קופסאות שימורים של שעועית אדומה)
2 חבילות סלק עלים
1/2 כוס שמן (120 מ"ל)
כפית מחוקה מלח
כפית מחוקה כורכום
כפית מחוקה תבלין כוזברה
כפית מחוקה זעתר עם שומשום (אופציונלי)
כפית מחוקה פלפל 4 העונות
1/2 כוס מיץ לימון (120 מ"ל)
מגש שוקיים (10 יחידות)

אופן ההכנה…
יום קודם משרים את השעועית במים ולמחרת מבשלים אותה 1/2 בישול
חותכים את עלי הסלק לרצועות גסות
שוטפים אותן היטב ומסננים אותן מהנוזלים
שמים בסיר את עלי הסלק עם השמן – התבלינים ומיץ הלימון ומתחילים לבשל אותם על להבה בינונית ומערבבים מידי פעם (זה לוקח כ15 דקות והתבשיל מגיר נוזלים) מוסיפים את העופות והשעועית וממשיכים בבישול איטי וכל פעם מרימים מהצד את הרוטב של התבשיל ויוצקים אותו על העופות והשעועית
התבשיל מוכן כאשר הנוזלים הפכו לרוטב סמיך והעוף רך ועסיסי (זה לקח כ90 דקות)
בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

תבשיל חמצמץ של סלק עלים / מנגולד עם עוף ושעועית אדומה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים