Share with:


חלבי

אופן הכנה

החומרים לבצק:
1 ק"ג קמח מנופה
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים אם חסר אז להוסיף
1 וחצי חמאה לפתיחת הבצק או מחמאה
1 ביצה
מעט שומשום לפיזור מעל המאפה

למילוי
גבינת חמד של פיראוס או כל מילוי העולה על רוחכם

הכנה:
ללוש את כל נחומרים להתפיח את הבצק כ-40 דקות ולחלק את הבצק לכדורים כמו שעושים את המופלטה להמיס את החמאה או המחמאה במיקרו אבל לא המסה מלאה שיהיה אפשר לפתוח כמו מישחה לפתוח כל כדור עם החמאה כמו מופלטה אחר כך לקפל מהצד הפנימי אליכם לקפל קיפולים עד שמתקבל פס ארוך ללפף את פס הבצק על היד ולהניח על גבי נייר אפייה משומן אחד צמוד לשני כך לעשות עם כל הכדורים שחילקנו לאחר שסיימנו לפתוח את הבצק עם החמאה חוזרים לכדור הראשון מותחים על היד מכניסים את הגבינה וסוגרים ומהדקים טוב טוב בקצוות (לחלק את הגבינה למס' הכדורים שחילקנו). כך לעשות לכל הבצק למרוח ביצה מעל ולזרות מעט שומשום להניח לתפיחה על התבנית עוד כ-30 דקות ולאפות בחום של 200 מעלות..

ריפאלריף מאפה שמרים עלים במילוי גבינת חמד
סמדר גבאיספר המתכונים של
מתכון של

סמדר גבאי

91 מתכונים