Share with:


פרווה

אופן הכנה

שחר שולמית – מידות אוניברסלית

מצרכים…
3/4 כוס אוכמניות (99 גרם)
1/3 כוס יין מתוק (80 מ"ל)
3 כוסות קוסקוס יבש
4 כוסות מים (960 מ"ל)
כף מחוקה מלח
1/2 כוס שמן – לתיבול הקוסקוס (105 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
3 כפיות מחוקות קינמון
200 גרם שקדים פרוסים
1/4 כוס שמן – לטיגון השקדים (53 גרם)
⅔1 כוסות פקאן מסוכר קצוץ (200 גרם)

אופן ההכנה…
מערבבים את האוכמניות עם היין ומחממים אותם במיקרו במשך דקה מניחים אותם בצד כשעתיים לספיחת טעמים
שמים בקערה גדולה את הקוסקוס עם המים – המלח והשמן ומערבבים היטב
מכסים את הקערה ומניחים לקוסקוס לספוח את כל המים כ60 דקות
מכניסים את קערת הקוסקוס כשהיא מכוסה למיקרוגל למשך 5 דקות על העוצמה הכי חזקה
מוציאים ומערבבים היטב
מכניסים שוב את הקוסקוס מכוסה למיקרוגל לסבב נוסף של 5 דקות מערבבים היטב
מוסיפים לקוסקוס את הסוכר והקינמון ומערבבים היטב ומכניסים שוב מכוסה למיקרוגל (פעם שלישית) למשך 5 דקות אחרונות
מסננים את האוכמניות מהיין ומוסיפים אותם לקוסקוס ומערבבים
מטגנים את השקדים עם השמן
עד הזהבה ומערבבים אותם יחד עם הפקאן המסוכר
מפזרים אותם מעל הקוסקוס בסמוך לארוחה ומתענגים

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

קוסקוס מתוק חגיגי ביותר_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים