Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
שחר שולמית…מידות אוניברסליות

מצרכים להכנת הפוקאצ’ות…
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס שמן זית משובח
2 כפות סוכר
כף מלח
2.5 כוסות מים קרים מאוד

מצרכים למלית…
עגבניות פרוסות דק דק
פטריות מטוגנות (טריות או משומרות)
בצל מטוגן (סגול או רגיל)
פרוסות חציל דקות (אפויות בתנור או מטוגנות)
שמן זית עם מעט רוטב פסטו למריחה מעל בצק הפוקאצ'ות לפני ואחרי האפיה
תיבול לפי טעמכם מעל הירקות …
מלח גס
טימין
פפריקה גרוסה
פלפל שחור גרוס
בזיליקום
שום גבישי
100 גרם גבינה צהובה מגורדת (לפיזור מעל הפוקאצ'ות)

אופן הכנת הפוקאצ’ות…
במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח יחד עם השמרים הסוכר והמלח
מוסיפים את שמן הזית ותוך כדי לישה גם את המים בהדרגה
לשים את הבצק עד שהוא רך חלק ומעט דביק (כ10 דקות)
בידיים משומנות יוצרים כדור מהבצק ומכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד
מניחים את הבצק לתפיחה עד להכפלת הנפח
מחלקים את הבצק לחלקים במשקל של 60 גרם כל חלק (יוצא כ24 יחידות)
בידיים משומנות מעט פותחים כל חלק מהבצק לצורת פיתה עגולה (אני פתחתי את הבצק ישר על גבי נייר האפיה לאחר שסימנתי בעיפרון על הנייר עיגולים בקוטר 10 סנטימטר) ומניחים מכוסה להכפלת הנפח
יוצרים גומה במרכז כל עיגול עם כוס קטנה יותר (אני השתמשתי בכוס אוניברסלית מקומחת במידה של 1/2 כוס) ושמים בכל גומה מעט בצל חציל ופטריות
מורחים מעט שמן זית מעורבב עם פסטו על שולי הפוקאצ'ה מסביב למלית ומתבלים לפי טעמכם במלח פפריקה גרוסה
אופים בחום של 180 מעלות עד הזהבה
כמה דקות לפני סיום מפזרים מעל הפוקאצ'ות גבינה צהובה וממשיכים לאפות עד הזהבה
מוציאים את התבנית מהתנור ומורחים שוב את הפוקאצ'ות במעט שמן זיית מעורבב עם פסטו

בהצלחה 😋
אהבתם ? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

פוקאצ'ות חצילים ופטריות_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים