Share with:


חלבי

אופן הכנה

עוגת טעימה במיוחד במילוי קרם שמנת מתוקה עם שוקולד נוטלה ואגוזי פקאן – הכי מתאימה לסוף שבוע מפנק

לבסיס:
4 ביצים Large מופרדות
1 כוס סוכר
חצי כוס שמן קנולה
3 כפות שטוחות אבקת קקאו
כפית שטוחה סודה לשתיה
1 כוס קמח לבן

לקרם:
2 שמנת מתוקה 32% שומן סה"כ 500 מ"ל

לשוקולד עם אגוזים:
5 כפות כפות גדושות נוטלה
1 כוס פקאנים קצוצים

לציפוי הפקאנים:
כוס פקאנים שלמים

לסירופ הקרמל:
1 כוס סוכר
חצי שמנת מתוקה 32% שומן סה"כ 125 מ"ל

תבנית מנייר או תבנית עגולה 22 ס"מ.
עוגת שחיתות עם שוקולד ופקאנים
הכנה:
1. לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
2. במיקסר להקציף את החלבונים עד שנעשה קצף לבן. להוסיף את הסוכר, להמשיך להקציף עוד 4 דקות להוסיף את החלמונים ביצה אחר ביצה.
3. להוסיף את השמן, הקקאו, הסודה לשתייה והקמח, ולהמשיך לערבל למשך כ- 2 דקות נוספות.
4. לצקת את העיסה אל תבנית מנייר או תבנית עגולה 22 ס"מ.
5. לאפות בתנור למשך כ- 20 דקות (לבדוק עם קיסם – צריך לצאת יבש).
6. הכנת הקרם: להקציף את השמנת המתוקה.
7. הרכבה: לאחר שהטורטית התקררה להניח אותה על צלחת באותה המידה ואז לשים בעוד צלחת יותר גדולה.
8. לחתוך אותה לחצי, למרוח על השכבה הראשונה שוקולד נוטלה, לפזר את אגוזי הפקאן הקצוצים, לכסות בקרם השמנת המתוקה ולהדק טיפה כדי שהקרם יתייצב בפנים. עם הסכין ליישר את הקרם בצדדים.
9. לסדר מעל העוגה את אגוזי הפקאן השלמים.
10. בסיר קטן על אש גבוהה להמיס את הסוכר עד שמתחיל לבעבע, להסיר מהאש ולערבב עם כף מעץ עד שכל הסוכר נמס. להוסיף את השמנת מתוקה ובמהירות לערבב. כשסירופ הקרמל חם ורותח לשפוך על האגוזים ולכסות את העוגה (שיטפטף גם בצדדים – יישפך על הצלחת השנייה)

עוגת שחיתות עם שוקולד ופקאנים
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

77 מתכונים