Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות
תבנית 26

עוגת מוס בצבעים וטעמים…

מתכון לבסיס…
300 גרם פתי בר טחון
100 חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום

שכבה ראשונה…מוס שוקולד לבן ומחית פררו רושה לבן…
130 ג` שוקולד לבן
רבע כוס אוניברסלית ממרח פררו רושה לבן…
כפית וחצי ג`לטין
3 כפות חלב
קופסא וחצי שמנת מתוקה

שכבה שניה מוס שוקולד לבן ומחית פיסטוק…
130 ג` שוקולד לבן
רבע כוס אוניברסלית מחית פיסטוק
כפית וחצי ג`לטין
3 כפות חלב
קופסא וחצי שמנת מתוקה

שכבה שלישית מוס שוקולד לבן ומחית טופי קרמל…
130 ג` שוקולד לבן
רבע כוס אוניברסלית מחית טופי קרמל
כפית וחצי ג`לטין
3 כפות חלב
קופסא וחצי שמנת מתוקה

תחילה נערבב את מצרכי הבסיס ונשטח בתבנית ונקפיא…

הכנת שכבות המוס זהות בהכנתן…
המסת ג`לטין… נשים את הג`לטין בכוס חד פעמית עם החלב ונערבב ונניח בצד לרבע שעה…
נמיס שוקולד בבן מרי נוסיף לשוקולד את המחית ונערבב..נוסיף את הג`לטין לאחר שנמיס אותו במיקרו… למסת השוקולד ונאחד מסה
נקציף שמנת מתוקה למרקם יוגורט ונאחד את הקצפת עם מסת השוקולד…ניצוק את המסה על גבי הבסיס ונקפיא במשך שעה…
נכין את שאר השכבות באותו האופן…ונקפיא שכבה אחר שכבה
מעל נקשט בקוקוס צבעוני

קישוט עליון…חטיף קוקוס ושוקולד לבן בצבעים…
בסיר להרתיח 125 גרם קרם קוקוס עם 25 גרם עראק…להוסיף לזה 150 גרם שוקולד לבן…להרתיח מספר דקות ולהוסיף 175 גרם קוקוס ולאחד מסה… מוסיפים צבע לפי הטעם… ושמים מהמסה בתבניות הרצויות ומקפיאים לפני חילוץ…להניח על גבי העוגה עם חומר מקשר

בתאבון 😋

עוגת יום הולדת לבני יואל_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים