Share with:


פרווה

אופן הכנה

כמות: תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ

חומרים לשימון וקישוט התבנית:
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות שומשום (או קוקוס, למי שלא אוהב שומשום)

לעוגה:
3 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס שמן (180 מ”ל)
1 כוס מיץ תפוזים (240 מ”ל)
2 כוסות קמח (280 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)

אופן ההכנה
משמנים ומקשטים את התבנית:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מברישים את התבנית בטחינה גולמית ומפזרים שומשום (זרעי השומשום יידבקו לטחינה).אני הוספתי בתחתית התבנית פקאן מסוכר

מכינים את העוגה ואופים:
בקערה טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במשך דקה (בעזרת מטרפה, אין צורך במיקסר) עד שהתערובת מעלה קצף ומבהירה מעט. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי טריפה. מוסיפים מיץ תפוזים וטורפים לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים טחינה וטורפים כמה שפחות, רק עד שהיא נטמעת בתערובת.
משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מצננים מעט, הופכים את העוגה על צלחת הגשה, פורסים ומגישים. שומרים מכוסה בטמפ’ החדר (עד 5 ימים)

עוגת טחינה ושומשום
חופית אלמקייסספר המתכונים של
מתכון של

חופית אלמקייס

122 מתכונים