טורפים בקערה עמוקה את הרכיבים הנוזליים:
3 שקיות תה (רצוי ארל גריי) או כף גדושה אב’ נס-קפה מהולים בכוס מים רותחים (ללא חלב וללא ממתיק)
3/4 כוס שמן קנולה
¾ כוס דבש
2.5-3 כפות ממרח תמרים
3 ביצים שלמות
½ כפית קפה שחור
כפית קקאו
½ כפית קינמון
כוס מים רותחים….. מוסיפים יבשים:
בקערה שנייה שמים
כוס סוכר חום (רצוי חום כהה או דמררה/קנים)
1/2 כפית מלח
שקית אב’ אפייה
½ כפית אב’ סודה לשתיה
2 כוסות קמח
חופן אגוזי מלך שבורים גס
משמנים תבנית עגולה 26 ס"מ גבוהה, או תבנית קוגלהופ כמה תבניות אינגליש, שופכים את העיסה ואופים בתנור חם כ-10 דקות בחום של-190 מעלות טורבו, מנמיכים ל-170 ואופים כ-50 דקות עד שעה, או עד שקיסם עץ נקי.
ציפוי:
כשהעוגה חמה מזלפים מייפל ומפזרים אגוזים…תהנו
לקרמל אגוזים
שמים בסיר על הגז 3/4 כוס סוכר חום כהה
100 גרם 1/4 כוס מים 50 גרם
מבשלים מעט עד שהסוכר נמס, אם אין לכם סוכר חום שימו סוכר לבן ומים ותבשלו לקרמל בהיר, מוסיפים
כפית תמצית וניל
¼ כפית מלח
1/3 כוס חלב 60 גרם מערבבים ומוסיפים/שמנת מתוקה***
75 גרם חמאה/מרגרינה/חמאת קוקוס
מערבבים עד שהחמאה מומסת מוסיפים
כ-150 גרם אגוזים, מערבבים ומבשלים כ-2-3 דקות או עד שהקרמל מסמיך – מקררים, כשמתקרר הוא טיפה מסמיך ניתן לדלל עם כ-2 כפות מים רותחים או לפי הצורך עד שיש לכם קרמל נוח למריחה לשחרר את העוגה מהתבנית לשים על צלחת הגשה ולשפוך מעל את קרמל האגוזים.