Share with:


חלבי

אופן הכנה

גבינה לבנה 3% שומן, שמנת חמוצה 9% שומן וכמות סוכר מופחתת יותר מעוגת גבינה רגילה.
העוגה ללא תחתית ומתאימה גם לחג הפסח.
כך אפשר להנות מפרוסת עוגה בלי נקיפות מצפון ??

רק 138 קלוריות לפרוסה!
בואו להכין, פשוט ביותר,

כך יצאה בתבנית 24-
בתבנית 26 יוצאת קצת יותר נמוכה,

המצרכים – תבנית 24-26 שוליים גבוהים
5 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
850 ג"ר גבינה לבנה 3% טרה
גביע שמנת חמוצה 9%
5 כפות קורנפלור
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית גרד לימון טרי
2 שקיות סוכר וניל או מקל וניל

אופן הכנת המתכון
תחילה, מסננים את הגבינה והשמנת מנוזלים כמה שעות לפני ההכנה.
מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס הסוכר.
בקערה נפרדת, מערבבים את הגבינה והשמנת החמוצה עם החלמונים.
מערבבים בנפרד קורנפלור ורבע כוס הסוכר.
משלבים את הקורנפלור המעורבב עם 1/4 כוס הסוכר, גרידת הלימון וסוכר הוניל.
מקפלים את החלבונים לתערובת הגבינה עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית אפייה 24 או 26 שוליים גבוהים, אם אין שוליים גבוהים לרפד בנייר אפייה בצדדים.
מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור.
מכניסים לאפייה בתנור בחום של 170-180 מעלות למשך כ- 15 דקות.
מורידים את חום התנור ל- 150-140 מעלות וממשיכים לאפות כשעה ורבע.
לאחר האפייה משאירים בתנור עוד כשעה לפחות.
מכניסים את העוגה לקירור ועדיף להגיש אותה לאחר יום במקרר.
בתאבון 🙂

אפשר כמובן להשתמש בגבינות שמנות יותר כמו 5% או 9% ולהוסיף עוד כחצי כוס סוכר ואז מירקם העוגה עשיר יותר

אבל גם משמין יותר 🙂

לבלוג של דפנה :

 "מתנות קטנות"   בלוג  אוכל,אפיה ועוד