Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
שחר שולמית…מידות אוניברסליות
מתקבלות כ45 יחידות / תלוי בגודל שמכינים
בהעדר תבניות סיליקון מכינים כדורים ממולאים ומניחים אותם מעל נייר אפיה במרווחים קטנים ואופים אותם עד הזהבה

מצרכים לבצק…
כוס סולת (170 גרם)
1 ועוד 2/3 כוסות קמח (240 גרם)
200 גרם חמאה רכה (או מחמאה)
1/2 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
סוכר וניל
2 כפות עראק (או מים)

מצרכים למלית…
80 גרם אגוזי קשיו לא קלויים
80 גרם אגוזי בונדק תא קלויים
80 גרם פיסטוקים לא קלויים
1/2 כוס סוכר חום דמררה (100 גרם)
כפית מחוקה קינמון
1/4 כוס שמן קוקוס (50 גרם)
1/4 כוס דבש (90 גרם)
מצרכים לסירופ הדבשי…
כוס מיים (240 מ"ל)
כוס סוכר (200 גרם)
1/4 כוס מיץ לימון (50 מ"ל)

אופן הכנת הבצק…
מערבבים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את כל המצרכים מלבד העראק עד שמתקבלת תערובת פירורית
מוסיפים את העראק ומעבדים לכדור בצק
מכסים את הבצק בניילון ומניחים למנוחה של מספר שעות
אופן הכנת המלית…
טוחנים במעבד מזון את האגוזים עד למרקם של פירורים קטנים
מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים עוד כדקה
אופן הכנת הסירופ הדבשי…
מבשלים את המצרכים עד לסמיכות קלה
חוזרים לבצק
לוקחים מידת כף מחוקה מהבצק ומשטחים אותה על גבי שקית ניילון מניחים במרכז הבצק כפית מהמלית וסוגרים בעדינות
ממלאים את הבצק הממולא בשקעים של תבניות הסיליקון ודוחסים אותו פנימה ומפלסים את המסה
מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים את העוגיות בין 25 ל30 דקות או עד הזהבה
מצננים את העוגיות לפני שמוציאים אותן מהתבנית
ממלאים את השקעים שבעוגיות במעט מהמלית ויוצקים מעליהן מעט מסירופ הדבש
לפני הגשה זורים על העוגיות אבקת סוכר

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מעמול עם אגוזים בפנים ובחוץ_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים