Share with:


פרווה

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
שחר שולמית…מידות אוניבסליות

מצרכים…
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
150 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס)
כפית מלח
160 מ”ל שמן (2/3 כוס)
2 כוסות מים פושרים (480 מ"ל)
מצרכים לציפוי…
ביצה טרופה
כפית סילאן
שומשום לזריה מעל

אופן ההכנה…
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את המצרכים היבשים מספר שניות
מוסיפים את המצרכים הרטובים ולשים על מהירות נמוכה כ10 דקות
משמנים את כדור הבצק ומכסים אותו להתפחה עד הכפלת הנפח
מורידים נפח מהבצק בעיבוד ידני קצר ומחלקים אותו לחתיכות בגודל הרצוי (אני שקלתי כל חתיכה 150 גרם)
כל חתיכת בצק מגלגלים לגליל ארוך ןיוצרים ממנה צורת שמיניה
מניחים את הלחמניות מעל משטח אפיה עם נייר אפיה ומתפיחים אותן שוב עד הכפלת הנפח
מורחים עליהן ביצה וסילאן מעורבבים היטב וזורים מעל שומשום
מפעילים תנור על מצב טורבו בחום של 235 מעלות וכשהתנור הגיע לחום הרצוי אופים בו את הלחמניות 10 דקות
מנמיכים את חום התנור ל180 מעלות וממשיכים לאפות אותן עוד כ20 דקות או עד הזהבה
(אפשר לאפות יחד את 2 התבניות)

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

לחמניות לכבוד שבת המלכה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים