Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

טארטלטים מהחלומות
קטגוריית טארטלטים (מתוק)
קטגוריית מתוק וטעים וללא אפיה
מצופה בגלסאז' ציבעוני (אופציונלי)
שחר שולמית – מידות אוניברסליות
השתמשתי בטארטלטים מוכנים באריזה של 24 יחידות
ממליצה לאפות את הטארטלטים כשהם ריקים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך 10 דקות הם נעשים קריספיים

מצרכים לקרמל שוקולד לבן…
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1/3 כוס מים רותחים (80 מ"ל)
100 גרם שוקולד לבן (או שוקולד פרווה)
פייטה לפיזור – פרטים בהמשך

אופן הכנת הקרמל…
שמים במחבת את הסוכר ומקרמלים אותו עד שהוא הופך נוזלי ובצבע קרמלי
מוסיפים בהדרגה את המים הרותחים ומערבבים מספר דקות עד למסה נוזלית ללא גושי סוכר ומורידים מהאש
מוסיפים את השוקולד ומערבבים עוד מספר דקות עד לאיחוד
מפזרים בכל טארטלט מעט פייטה ויוצקים מעל את הקרמל עד ל1/2 הגובה של הטארטלט ומקפיאים

מצרכים לגנאש פרלינה…
50 גרם שוקולד מריר
50 מ"ל שמנת מתוקה (או שמנת צימחית לפרווה)
50 גרם מחית פרלינה

אופן ההכנה…
מניחים את כל המצרכים בקערית קטנה ומחממים אותם בפולסים במיקרוגל ומערבבים בין לבין עד לאיחוד
ממלאים את הטארטלטים בגנאש הפרלינה כמעט עד הסוף ומקפיאים
מצרכים לכיפות שוקולד…
200 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
50 גרם שוקולד מריר
3 כפות קקאו (30 גרם)

אופן ההכנה…
במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים שמים בקערית במיקרוגל את השמנת המתוקה יחד עם השוקולד והקקאו וממיסים אותם בפולסים עד לאיחוד
מאחדים בקערה את הביסקויטים עם מסת השוקולד ומערבבים היטב
דוחסים בתבניות הסיליקון את המסה ומפלסים אותה
מקפיאים היטב לפני חילוץ

מצרכים לגלסאז' – אופציונלי (אני ציפיתי את הכיפות בכמה גוונים)
2 כפיות מחוקות ג'לטין (6 גרם)
2 כפות מים (30 מ"ל)
200 גרם שוקולד לבן
150 מ"ל שמנת מתוקה (או צימחית לפרווה)
125 גרם מירור שקוף (קונים בחנויות שמתמחות באפיה)
צבע מאכל לפי דרישה

אופן ההכנה…
מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד 30 דקות
שמים בקערה את השוקולד עם השמנת והמירור ומחממים במיקרו בפולסים עד לרתיחה ואיחוד
מוסיפים לקערת השוקולד עם השמנת את מסת הג'לטין וצבע המאכל ומערבבים
טוחנים את המסה במוט בבלנדר ומצננים אותה לטמפרטורה של 36 מעלות
יוצקים את הגלסאז' על גבי כיפות השוקולד כשהן מונחות מעל גבי רשת
מעבירים בזהירות עם פלטה את כיפות השוקולד אל הטארטלטים
מקשטים לפי טעמכם ומתענגים

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

 

מתכוןמתכון

טארטלטים במלית קרמל שוקולד לבן ופייטה – גנאש שוקולד פרלינה – כיפת שוקולד נימוחה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

380 מתכונים