חיתוכיות ריבה ואגוזים – מושלמות ליד הקפה 😋
חומרים לבצק:
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
¾ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
1 ביצה
2 כוסות ועוד ¾ כוס קמח מנופה
שקית אבקת אפייה
⅔ כוס אגוזים טחונים (אפשר שקדים אם רוצים)
למריחה
1 כוס ריבה (כל טעם שאוהבים)
½ כוס אגוזים קצוצים או פרוסים
1 ביצה להברשה
1. משמנים תבנית מלבנית בגודל 25×35 ס"מ או מרפדים בנייר אפייה משומן קלות.
2. מחממים תנור ל־180 מעלות, חום עליון־תחתון (לא טורבו).
3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, סוכר ותמצית וניל עד קבלת תערובת קרמית.
4. מוסיפים את החלמונים והביצה וממשיכים לערבל עד שמתאחד.
5. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואגוזים טחונים – ומערבלים במהירות נמוכה עד שנוצר בצק אחיד ורך.
6. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
7. לאחר קירור: מרדדים כ־¾ מהבצק למלבן בגודל התבנית, ומעבירים אותו לתבנית. מחוררים מעט בעזרת מזלג.
8. מורחים ריבה באופן שווה.
9. את שאר הבצק מרדדים, חותכים לרצועות ברוחב 1–1.5 ס"מ, ומניחים מעל הריבה – באלכסון או בשתי וערב.
10. מברישים בביצה ומפזרים אגוזים.
11. אופים כ־20–25 דקות עד להזהבה.
12. מקררים לטמפ' החדר ומפדרים באבקת סוכר (לא חובה).