Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

היחסים הם:
100 גרם שוקולד
250 גרם שמנת צימחית/חלבית מתוקה

🤗לגנאש שוקולד מריר:
1 חפיסת שוקולד מריר + 1 גביע שמנת מתוקה

🤗גנאש שוקולד לבן:
2 חפיסות שוקולד לבן + 1 גביע שמנת מתוקה

🤗גנאש שוקולד חלב:
1.5 חפיסות שוקולד חלב + 1 גביע שמנת מתוקה

ככל שנוסיף שמנת נייצר גנאש שוקולד דליל יותר,
לכיסוי עוגה שלמה.
ככל שנוסיף שוקולד נייצר גנאש סמיך לציפוי לזילוף לפיסול.

גנאש שוקולד על בן-מארי
בסיר בינוני מחממים מים בגובה 1/4 הסיר,
אין צורך להרתיח מידי,
רק עד שאדים מופיעים.
כשהמים חמים מניחים על גבי הסיר קערה חסינה
יוצקים את השמנת לתוך הקערה ומנמיכים לאש נמוכה, מחממים במשך כ-2 דקות.
אין צורך להרתיח אותה, פשוט לחמם אותה.
בזמן שהשמנת מתחממת קוצצים את השוקולד דק דק, מומלץ לגרר בפומפייה על הצד הגס.
מערבבים את השוקולד עם השמנת רק עד שהשוקולד מתפזר באופן שווה בשמנת.
נותנים לגנאש מנוחה של 2-3 דקות ואז מערבבים שוב, בהתחלה זה ייראה לא יציב אבל המשיכו לערבב עד שהגנאש מתאחד והופך מבריק.
לציפוי העוגה הניחו לגנאש להתייצב 10 דקות במקרר.
🤗ליצירת קרם – לצורך מילוי עוגות, זילוף על קאפקייקס, קישוט עוגות וכד’..
מקררים את הגנאש עד שהוא יציב אבל עדיין רך, מעבירים למיקסר ומקציפים עד לקבלת גנאש רך ותפוח בצבע בהיר יותר מהצבע הראשוני.
מקציפים 3 דקות ולא יותר.
אפשר להוסיף כף ריבת חלב או טופי קרמל לטעם.

🤗מתכון לגנאש פרווה:
100 גר שוקולד מריר
יוצקים את השמנת הצמחית לקערה חסינת אש.
את השוקולד קוצצים דק ומוסיפים לקערת השמנת יחד עם 2 כפות מים רותחים.
ממיסים במיקרוגל במשך 40 שניות,
מוציאים ומערבבים, בשלב הזה נראה כי השוקולד לא נמס, תמשיכו לערבב עוד.
חוזרים על הפעולה שוב 40 שניות חימום ואז ערבוב, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

אם הגנאש טיפה התקרר התקשה יש לחממו שוב. מומלץ בבן מארי.

לציפוי העוגה – ודאו שהגנאש שלכם חלק וללא גושים, אחרת תהיה לזה השפעה על הגימור הכולל של העוגה.
גנאש זה בסיס להמון עוגות מלבד ציפוי וקישוט עם הגנאש אפשר גם להשתמש בו כמילוי עוגות שכבות, כהכנת טראפלס שוקולד, פטיפורים ומילוי מאפים שונים, ציפוי פחזניות או אקלרים ועוד..
ליצירת גנאש בצבעים פשוט השתמשו בשוקולד לבן, לאחר שהגנאש שלכם מוכן, הוסיפו לו טיפה של צבע מאכל על בסיס שמן וערבבו.
לגנאש מבריק הוסיפו כף גלוקוזה.
לציפוי חלק
יש לנקות את הספטולה הייטב ולטבול במים חמים
לא מקלחת רק טבילה ושוב ללטש את העוגה כמה פעמים עד שתהיה חלקה.