Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧

שחר שולמית…מידות אוניברסליות
מתקבלות 24 חביתיות בקוטר 7 סנטימטר

מצרכים לתוספת לחביתיות…
515 גרם כרוב (ללא ליבה)
220 גרם גזר (ללא קליפה)
280 גרם תפוח אדמה (ללא קליפה)
חופן של פטרוזליה קצוצה
1/2 כוס שמן
כפית מחוקה פלפל שחור
כפית מחוקה כמון
כפית מחוקה כורכום
2 כפיות מחוקות מלח

מצרכים לבצק…
2 ביצים גודל לארג'
1.5 כוסות מים (300 מ"ל)
1.5 כוסות חלב (300 מ"ל)
3 כוסות קמח (360 גרם)
כף סוכר
10 גרם שמרים יבשים

אופן ההכנה…
שוטפים וקוצצים דק את הכרוב
מקלפים ומגרדים במגרדת גסה את הגזר ואת תפוחי האדמה
מעבירים את הירקות (מלבד הפטרוזליה) למחבת גדולה עם השמן והתבלינים ומטגנים אותם על להבה בינונית כ15 דקות ותוך כדי מערבבים מידי פעם
מוסיפים לירקות את הפטרוזליה ומניחים להם להתקרר (שכחתי להוסיף את הפטרוזליה 😬)
בינתיים מכינים את הבצק…
בקערה גדולה מערבבים היטב במטרפה ידנית את הביצים מוסיפים את שאר המצרכים של הבצק לפי סדר כתיבתם ומערבבים עד למסה חלקה וללא גושים
מניחים את הבלילה מכוסה להתפחה למשך שעה אחת ולאחר מכן
מוסיפים לה את תוספת הירקות המתובלים ומערבבים היטב
(המסה יוצאת דלילה)
משמנים מחבת שקעים בכפית שמן לכל שקע ומחממים אותה (רצוי לעבוד במקביל עם 2 מחבתות)
בהעדר מחבת כזאת משמנים מחבת טפלון קטנה בשמן בגובה של 2 סנטימטר ומניחים בתוכה תלוליות תלוליות מהבלילה עם רווח בינהם / או יוצקים מהבלילה כמות גדולה שתספיק לכל שטח המחבת וממשיכים לפי ההוראות…
שמים בכל שקע כמות של 1/3 כוס מהמסה ומטגנים את החביתיות על להבה נמוכה עד הזהבה מ2 הצדדים
(בכל סבב משמנים שוב את השקעים בכפית שמן ומערבבים מעט את הבלילה לפני שממלאים בה שוב את השקעים)
מעבירים את החביתיות לנייר מטבח לספיחת השומנים ואפשר להתחיל לחגוג

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

חביתיות כרוב גזר ותפוחי אדמה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

380 מתכונים