Share with:


צמחוני כשר לפסח פרווה

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
שחר שולמית …מידות אוניברסליות
מתקבלות 24 קציצות בקוטר של 8 סנטימטר טעימממות ביותר

מצרכים…
קילו גזר גמדי
2 בצלים גדולים
4 כפות שמן (לטיגון הגזרים עם הבצל)
8 מצות
2.5 כוסות מים
6 ביצים גודל לארג'
2 כפיות מחוקות מלח
כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
כפית מחוקה כמון
כפית מחוקה תבלין כוזברה
כפית מחוקה פפריקה מתוקה גרוסה
4 כפות שמן
חופן נדיב של פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה…
שוטפים ומפשירים את הגזר במסננת מספר שעות לפני (להגרת הנוזלים)
מקלפים וחותכים את הבצלים לרצועות
מניחים במחבת טפלון את הגזרים עם הבצלים והשמן ומטגנים אותם היטב כ20 דקות תוך ערבוב בין לבין ומניחים לצינון
קוצצים את הגזר הגמדי ומניחים אותו בקערה
שוברים את המצות לחתיכות קטנות ומוסיפים אותן לקערה
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב
משאירים את המסה מכוסה כשעתיים עד לריכוך של המצות ומערבבים אותה מידי פעם לספיחת טעמים
שמים במחבת שקעים כפית שמן בכל שקע ומחממים אותה
ממלאים כל שקע במסה במידה של 1/3 כוס מחוקה ומשטחים אותה כדי שתמלא את כל השקע
מטגנים את הקציצות על להבה נמוכה מ2 הצדדים עד הזהבה
בכל סבב משמנים שוב את השקעים בכפית שמן
הערה…בהעדר מחבת שקעים…משמנים מחבת רגילה ומניחים בה תלוליות מהמסה ומשטחים אותם מעט ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

קציצות מצות עם גזר גמדי ובצל_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים