Share with:


פרווה

אופן הכנה

רולדות תמרים ואגוזים של גילה (מתכון מבית זנתי חברתי היקרה והטובה מירי)

הבצק: רך ומשגע…

קילו קמח רגיל (מנפים יחד עם רב’ האפייה)
2 שקיות אבקת אפיה
2 נטורינה – רכה
3/4 כוס שמן
2 סוכר ווניל
1/3 כוס סוכר
כוס מיץ תפוזים או כוס מיי ברז (מוסיפים בהדרגה עד לאחידות הבצק, לא תמיד יש צורך בכל כוס הנוזלים)
ללוש בצק אחיד, את הנוזלים מוסיפים בהדרגה.
מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים (אפשר לחלק גם ל-6).
המלית [מתאים גם כמילוי לאוזני המן]
חב’ תמרים ללא גרעינים [בוואקום] לתת בקערה העמידה במיקרו.
כ-200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כוס שומשום
1.5 כפות שמן
1/3 כוס סוכר
כמה טיפות מיי זהר [כפית מיי וורדים]
ללוש הייטב יחד, ולחלק ל-8 כדורים שווים(אפשר לחלק גם ל-6).
לוקחים כדור בצק, ופותחים עם מארוך או עם הידיים לאליפסה, בגודל 20 / 10 ס”מ, לוקחים כדור תמרים, ומרדדים לגליל [נקניק] באורך הבצק, עוטפים את הגליל עם הבצק ומרדדים מעט יחד, מביאים ע”י הרידוד את הרולדה לאורך התבנית, ומניחים על נייר אפייה 4 רולדות בכל תבנית.
לפני האפייה קורצים פרוסות אלכסוניות, עד הסוף [כי הבצק מתפורר לאחר האפייה]
אופים בתנור חם, בח-175 מ’ כ-20 דק’, הרולדות מזהיבות מעט…מאוד…יש לחזור על פעולת קריצת העוגיות, בעודן חמות.
מצננים ובוזקים אבקת סוכר…תהנו..

רולדות תמרים ואגוזים_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים