Share with:


חלבי

אופן הכנה

5 ביצים
כפית תמצית וניל
כוס סוכר מחולקת ל2
כוס וחצי קמח

ההכנה:
מפרידים את החלמונים והחלבונים,
מקציפים את החלבונים עד לקבלת בועות לבנות
ומוספים בהדרגה את הסוכר..מקציפים עד לקבלת קצף יציב ולבן
בקערה אחרת מקציפים את הצהובים..עד שנהייה צהוב עדין מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים מוספים את התמצית וניל וממשכים להקציף לקצף טיפה סמיך..

המיזוג:
לוקחים את הקצפת הלבנה ומוספים בלצהובה תוך כדי תנועות קיפול בעדינות עד לסוף הקצפת
מוספים את הקמח וממשכים לקפל עד לקבלת בלילה אוורירית וחלקה..חלק מהבלילה שמים בתבנית אפיה (מרובעת) עם נייר אפיה משומן ,ואת החלק השני שמים כף וחצי קקאו 2וחצי כפות סוכר גדושות ומקפלים יחד עד לקבלת בלילה חלקה,מעבירים לתבנית אפיה (מרובעת) עם נייר אפיה משומן
מכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות ל10-20 דקות עד להזהבה מוצאים ומצננים מעט ,יש לגלגל 5 דקות אחרי היציאה..אם הנייר אפיה ולכסות שישמור על הרכות וכן..יהיה קל לקיפול אחרי מריחת הממרח!
מורחים במה שרוצים ומקשטים מעל בקצפת ..קוקוס שוקולד,מה שבא לכם

קצפת שוקולד:
2 שמנת מתוקה(שתספיק לשני הרולדות וכמובן לכיסוי מעל)
2 אינסטינג פודינג שוקולד
כוס חלב

לשים הכל במיקסר ולהקציף לקבלת קצפת יציבה,למרוח בתוך הרולדות ומעל
בתאבון עינת חנניה..

רולדות קצפת/שוקולד
עינת חנניהספר המתכונים של
מתכון של

עינת חנניה

148 מתכונים