Share with:


חלבי

אופן הכנה

(8 מנות/יחידות, 154 גרם למנה\יחידה)
מצרכי הקרפ
ביצה – 2 Large
קמח לבן – כוס (155 גרם)
חלב – כוס (240 מ"ל)
סוכר וניל – 2 אריזות נייר – סה"כ (20 גרם)
שמן קנולה – 3 כפיות – סה"כ (15 מ"ל)
מים – 3 כפות – סה"כ (30 מ"ל)
תמצית וניל – כפית (5 מ"ל)

התוספות
נוטלה – 8 כפות – סה"כ (376 גרם), כף לכל קרפ.
אבקת סוכר – 8 כפיות – סה"כ (48 גרם), כפית לכל קרפ.
שקדים – 8 כפות – סה"כ (120 גרם), כף לכל קרפ (גרוסים).
סירופ בטעם שוקולד – 8 כפות – סה"כ (120 גרם), כף לכל קרפ.

8 מנות/יחידות: 8-9 קרפים (תלוי בגודל).

ציוד נדרש: מחבת טפלון דקה לקרפים.

אופן הכנת המתכון
1. בקערה מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת תערובת דלילה וחלקה ללא גושים.
2. מחממים שמן במחבת טפלון דקה שנועדה לקרפ ובלינצ`ס (עם נייר סופג למרוח על המחבת). אפשר גם עם מחבת רגילה בעיקרון.
3. עם מצקת מעבירים מעט מהבלילה למרכז המחבת ובמהירות מזיזים לכל המחבת מצד לצד, כך שהבלילה תכסה את כל המחבת.
4. לטגן את הקרפ כדקה וחצי על האש וכשהוא נעשה שחום טיפה הופכים ומקפלים אותו לשניים.
5. בשלב זה מורחים שוקולד, מקפלים שוב, מפזרים אבקת סוכר (לא חובה), מספר שקדים גרוסים לקישוט וסירופ שוקולד.

קרפ צרפתי ביתי
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

68 מתכונים