Share with:


חלבי

אופן הכנה

לבצק
500 גרם קמח
15 גרם אבקת חלב
10 גרם מלח
60 גרם סוכר
7 גרם דבש
25 גרם שמרים טריים
100 גרם חמאה מומסת
1 ביצה
225 גרם מים

לקיפול
250 גרם חמאה קרה

למילוי
300 גרם מרציפן

לציפוי
150 גרם שקדים מולבנים
70 גרם חלבונים
3 כפות סוכר

הכנת הבצק .
שמים בקערה את הקמח, סוכר, דבש, שמרים מפוררים, חמאה מומסת, ביצה ומערבלים כמה שניות.
מוסיפים את המלח ומים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ודביק .
מפזרים קצת קמח בקערה לשחרור של הבצק ,מוציאים את הבצק , שמים אותה על מגש , מכסים בנייר נצמד ומכניסים לקירור לחצי שעה
בנתיים שמים את החמאה על נייר אפייה ומעל שמים עוד נייר ועושים מין מעטפה ומרסקים את החמאה ליצור מין ריבוע ומכניסים למקפיא להתייצבות .
מוציאים את הבצק .
ומתחילים לרדד ומניחים במרכז את החמאה ומקפלים ושוב עם המערוך מורחים את הבצק ושוב מקפלים כמו ספר.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעה .
מוציאים את הבצק ומרדדים ושוב כמו ספר ומרדדים לעובי בנוני ויוצרים משולשים חותכים חתיכות קטנות של מרציפן מגלגלים אותם ומניחים למעלה של המשולש ומגלגלים, מורחים ביצה ומניחים בצד לתפיחה לשעה.
מערבבים את השקדים המולבנים עם החלבונים וסוכר ושמים בעדינות על כל מאפה אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 15 דק עד 20 דק עד להזהבה .

קרואסון שקדים_מתכון של זקלין פדלון – מאסטר מתכונים
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

507 מתכונים