Share with:


צמחוני

אופן הכנה

קציצות תפו"א זהובות עסיסיות

מרכיבים לכ-26-30 לביבות:
1 ק"ג תפוחי אדמה אדומים מקולפים וחתוכים לחצאיים
3 ביצים טרופות
1/2 כוס קמח מלא + 1 שקית אבקת אפייה
או 1/2 כוס קמח תופח
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מחבת + שמן לטיגון
צלחת + נייר סופג

ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה:
בסיר קטן עם מים מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, מסירים מהאש, מצננים קלות ואזז אחרי הצינון מעבירים למסננת וניקוז נוזלים.

2. מעבירים את תפוחי האדמה המבושלים לקערה ומועכים טוב לפירה רך.

3. מוסיפים לקערת הפירה, את הביצים הטרופות, הקמח יחד עם אבקת האפייה או קמח תופח ואז מוותרים על אבקת האפייה, הכורכום מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומערבבים את הכל טוב טוב לאחידות המרכיבים, לתערובת אחת יפהפייה.

4. מכסים את הקערה ונותנים לתערובת מנוחה של כחצי שעה.

5. מחממים במחבת כ-1 ס"מ שמן לטיגון.
ועם ידיים מעט רטובות יוצרים מהתערובת קציצות ומניחים בזהירות במחבת עם השמן החם.

6. מטגנים את הקציצות עד להזהבה משני הצדדים, מוציאים ומניחים בצלחת עם נייר סופג.

7. מגישים בכיף ובאהבה את הקציצות הטעימות לצד סלט טרי או מטבל מפנק מה שאוהבים

קציצות תפו"א זהובות וטעימות
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

130 מתכונים