Share with:


בשרי

אופן הכנה

לקציצות
500 גר' בשר טחון
חופן פטרוזיליה
בצל גדול קצוץ דק
חצי כף מלח
כפית פפריקה
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל לבן(אפשרי גם שחור)
תפוח אדמה קטן מגורד בחורים הקטנים שבפומפייה.

 

מערבבים את הכל יחד בקערה ומניחים למנוחה במקרר לשם ספיגת הטעמים (בזמן הכנת המרק)
למרק:
1/4 כוס שמן
2-3 סלקים מרוקקים/קצוצים דק (איך שאתם מעדיפים)
מיץ מלימון שלם טרי
כפית מלח
3 כפות סוכר
כף רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור
מים בגובה כ-4 ס"מ מעל תכולת הסיר

הכנה:
1. בסיר עם מים מרתיחים את הסלק 20-30 דק'.
2. בסיר אחר, כשהלהבה כבויה- שמים שמן, תבלינים, לימון וסוכר ומערבבים.
3. מדליקים את האש, מחממים כחצי דקה, מוסיפים רסק עגבניות ופותחים אותו בתוך השמן עם התבלינים עד שנטמע לחלוטין.
4. מוציאים את עיסת הבשר מהמקרר ויוצרים ממנה קציצות.
5. מוסיפים לסיר את הסלק שהורתח, מים ואת הקציצות ומבשלים כ-30 דק'.
6. מומלץ להגיש בתוספת אורז
תהנווווו

קציצות עגל במרק סלק_הילה סמוכה רשתי
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

195 מתכונים