Share with:


צמחוני טבעוני פרווה

אופן הכנה

מרכיבים לכ-24-26 קציצות:
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים חתיכות קטנות – לא מבושלים
1 בצל יבש גדול חתוך דק
1 כוס פרחי כרובית טרייה
1 גזר גדול חתוך חתיכות קטנות
1 קישוא גדול חתוך חתיכות קטנות
1 כוס כוסברה חתוך גס
1 כוס שמיר חתוך גס
3 שיני שום כתושות
4 ביצים טרופות
1/2 כוס פירורי לחם מוזהבים
1/2 כפית מלח
1 כף פפריקה מתוקה
שמן לטיגון או תרסיס שמן

אביזרים:
מעבד מזון/קוצץ מזון
קערה גדולה וכף ערבוב
מחבת לטיגון

לאפייה בתנור:
תבנית תנור עם נייר אפייה משומן

ההכנה בטיגון:
1. במעבד מזון/קוצץ מזון מכניסים את הירקות ללא הביצים ופירורי הלחם.
וטוחנים בפולסים קטנים עד לקבלת תערובת בינונית-גסה ומעבירים הכל לקערה גדולה.
2. מוסיפים בקערה לתערובת את פירורי הלחם, הביצים הטרופות והתיבול.
מערבבים טוב טוב לתערובת אחידה אחת.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
3. מחממים מחבת עם שמן לטיגון או עם תרסיס שמן קנולה.
4. יוצרים קציצות בינוניות כ- 6 ס”מ ומניחים לטיגון לאט ובזהירות במחבת.
5. מטגנים כל צד עד שמתקבל גוון זהוב יפה.
מוציאים ומניחים על נייר סופג.
ההכנה באפייה בתנור:
1. במעבד מזון/קוצץ מזון מכניסים את הירקות ללא הביצים ופירורי הלחם.
וטוחנים בפולסים קטנים עד לקבלת תערובת בינונית-גסה ומעבירים הכל לקערה גדולה.
2. מוסיפים בקערה לתערובת את פירורי הלחם, הביצים הטרופות והתיבול.
מערבבים טוב טוב לתערובת אחידה אחת.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
3. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
4. יוצרים קציצות בינוניות כ- 6 ס”מ ומניחים את כולן על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן קלות.
5. מכניסים לתנור לאפייה של כ-15-20 עד לקבלת גוון זהוב והקציצות מתייצבות.
6. מוציאים מהתנור ומצננים קלות לפני הגשה…

קציצות ירק נפלאות וטעימות בטיגון או באפייה
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

130 מתכונים