Share with:


חלבי

אופן הכנה

 לבצק:
1 כוס קמח
100 ג' מחמאה
קורט מלח
2-3 כפות מים קרים
ללוש היטב עד לקבלת בצק אחיד.
שמים במקרר כחצי שעה לקירור.
לרדד את הבצק הפריך לשכבת בצק אחידה שהבצק יכסה את כל התבנית כולל הדפנות
לאפות כרבע שעה ולהוציא מהתנור
במחבת יש לטגן:
1 חציל חתוך לקוביות (על החציל החתוך לפזר מלח ולהשאיר לשעתיים לספוג את המים מהחציל)
1 בצל חתוך לפרוסות דקות
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
שום כתוש
לטגן הכל עד לריכוך והשחמה לתבל במעט מלח ופלפל שחור
לקרר את התערובת ולהוסיף רבע קילו גבינה מלוחה פטה
להוסיף את התערובת לבצק ולשפוך מעל: לטרוף 2 בצים, חצי כוס חלב, לערבב היטב ולשפוך מעל התבנית
לאפות בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים ואופים בערך כשעה עד שמשחים.

קיש ים תיכוני_מתכון של עדינה בטש
עדינה בטש - Adina Batashספר המתכונים של
מתכון של

עדינה בטש - Adina Batash

86 מתכונים